6. Uluslararası Boru Fuarı, Tüm Boru Sektörünü Bir Araya Getirdi

6. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, Dünya Borucular Birliği Genel Sekreteri Philip Knight, Ugetam Genel Müdürü Serkan Keleşer, tüm boru sektörünü biraraya getirdi.

Türkiye'nin ilk ve tek boru fuarı olan ve İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nın altıncısı bugün İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı. 4-7 mart akşamına kadar sürecek fuarın açılışını yapan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, boru fuarının geçen seneye göre yüzde 30 büyüdüğünü vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl 59 yabancı katılımcının bulunduğu Uluslararası Boru Fuarı, bin 200'e yakın yabancı ziyaretçi tarafından gezilmiş olup toplam 20 bine yakın ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiştir. Türk boru sektörü dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştirmektedir ve Avrupa Birliği'ne en hazır sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye 2009 yılında gerçekleştirdiği 105 milyon tonu aşkın demir çelik boru üretimiyle Avrupa'nın üçüncü büyük ülkesi konumundadır. Ülkemiz, 2009 yılı boyunca demir çelik boru ürünlerinde en fazla ihracatı Cezayir, Irak, ABD, İngiltere, Macaristan, İspanya, Romanya ve Libya'ya gerçekleştirmiştir" dedi. Artan altyapı çalışmaları ve inşaat sektöründeki gelişmelerin tüm sektörü heyecanlandırdığını belirten Özgün, 3-6 mart 2011 tarihinde yapılacak 7. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nda tüm sektörü tekrar birarada olmaya çağırdı.

International Tube Associatioan (İTA Dünya Borucular Birliği) Genel Sekreteri Phillip Knight da, "İhlas Fuarcılık ile süren içten birlikteliğimiz sayesinde boru fuarının sponsorluğunu devam ettirmekteyiz. Bu yakın dostluk sonucu, geçtiğimiz kasım ayı içerisinde İstanbul'da hep beraber çok başarılı geçen bir teknik konferans düzenledik. 2010 Boru Fuarı'ndaki tüm katılımcılarımıza teknolojiyi takip ederek, satışlarını artıracakları, çok önemli bağlantılar kuracakları karlı bir hafta diliyorum" dedi.

Çin, Tayvan, Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Ukrayna, Fransa, İran, Slovakya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Belarus gibi ülkelerden pek çok firmanın katılımcı olarak iştirak ettiği fuar, ülkemizde halen konusunda ilk ve tek fuar olma özelliğini koruyor. Çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan fuar, tüm ziyaretçi ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği, Acun Ilıcalı'nın yapımcılığında gerçekleştirilen "Yetenek Sizsiniz" programında, son haftalarda oldukça başarılı olduğu bilinen genç yetenek Oğulcan Kuş'un borulardan oluşturduğu enstrümanıyla parçalar çalması ile renklendi.

YEREL YÖNETİMLER BORU FUARINDA BULUŞTU

Geçen senelerde olduğu gibi, fuarın özel davetlisi olarak açılışa katılan ülke çapındaki gaz dağıtım şirketlerinin yöneticileri, su ve kanalizasyon idarelerinin yetkilileri, belediyelerin satın alma ve fen işleri müdürleri, mühendislik ve tesisat firmalarının yetkilileri ile fuar, boru sektörü için gerçek bir buluşma platformu olduğunu gösterdi.

Sektörde ilk defa İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen ve düzenlendiği ilk yılından bu yana büyük kurumlardan destek alan fuar, özellikle UGETAM, KOSGEB, DÇÜD, POMSAD, ÇEBİD, BOTAŞ, MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ, İGDAŞ, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, İmes tarafından büyük destek görüyor. Daha birçok sanayi ve ticaret odaları ve organize sanayi bölgelerinden destek gören fuarın, 2011 yılında da başarılarını artırarak devam edeceği ifade ediliyor.

Fuarı destekleyen yayınlar arasında ise H+P, Endüstri Enformasyon Dergisi, Dtk Dergisi, Ajans Mik, Demir Çelik Store Dergisi ve web sitesi, Steelorbis dergisi, Elektrokent Perpa Dergisi, Metalsan Gazetesi, Technotime, Borubank, Navlun Deposu web siteleri, Yeni Organize, Yatırımlar Dergisi, Makine store, Plastik ambalaj dergisi, Tesisat Dergisi, Makine Rehberi, Saç İşleme Rehberi, Hdrolik ve Pnömatik Dergisi, Metal Makine ve Endüstri Magazin dergileri yer almaktadır.

YOĞUN YABANCI İLGİSİ

İtalya, Almanya, Fransa, Ukrayna, Hindistan, Polonya, İngiltere, Çin, Tayvan, Belarus, İspanya gibi ülkelerden çeşitli firmaların iştirak ettiği fuar, bu sene sadece katılımcı anlamında değil, yabancı ziyaretçi anlamında da başarısını artırarak sürdürdü. Boru kullanıcılarını, profesyonellerle biraraya getirerek boru sektörüne hem ulusal hem de uluslararası anlamda yeni pencereler açtı.

Kamu kuruluşları, Belediye Yetkilileri, Gaz Dağıtım Şirketleri, Su ve Kanalizasyon İdareleri, Sivil Toplum Örgütleri, mühendis ve mimarlar, tesisat ve uygulayıcı şirketler, inşaat ve altyapı şirketleri, yapı malzemeciler, akademisyenler, öğrenciler, 6. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nın ziyaretçi kitlesini olusturdu.

Fuarda, plastik borular, demir borular, çelik borular, bakır borular, beton borular, metal morular, galvaniz borular, dökme borular, asbest borular, alüminyum borular, termal borular, boru hammaddeleri, boru üretim makineleri, teknoloji ekipmanları, ölçme ve kontrol ekipmanları, ek parçalar sergilendi.

Fuarın yapıldığı İstanbul, Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiriyor, Ortadoğu ve Avrupa'ya yakınlığı, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ile sürdürdüğü sıcak ilişkiler ile ticareti de verimli hale dönüştürmeyi başarıyor. İstanbul, jeopolitik konumu sayesinde, 6. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nın başarısında büyük önem taşıdı.

Fuarı gerçekleştiren İhlas Fuarcılık, ilk organizasyonunu 1988 yılında Tekstil Makineleri Fuarı ile gerçekleştirdi. Düzenlediği spesifik fuarlarla birçok ilke imza atan şirket, 6. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı ile 92. fuarına imza atmış oldu.