Türkiye'nin Gururu Hyundaı İki Ödül Birden Kazandı

Türk Otomotiv Sektörü'nün yükselen değeri Hyundai Assan, 2009 yılında gerçekleştirdiği Türkiye pazarı satışları ve yurtdışına yapılan ihracatlarıyla ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) ve OSD'den (Otomotiv Sanayicileri Derneği) iki değerli ödül birden kazandı

Türk Otomotiv Sektörü'nün yükselen değeri Hyundai Assan, 2009 yılında gerçekleştirdiği Türkiye pazarı satışları ve yurtdışına yapılan ihracatlarıyla ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği) ve OSD'den (Otomotiv Sanayicileri Derneği) iki değerli ödül birden kazandı.
Hyundai, 2009 yılında gerçekleştirdiği 60 bin 645 adetlik otomobil satışıyla ve elde ettiği yüzde 16,4'lük pazar payıyla büyük bir değişime imza atarak Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası oldu. Hyundai, böylece ODD'nin verdiği "2009 Yılı Binek Otomobil Türkiye Satışları Birincisi" ödülünü kazandı. Hyundai'nin ödülünü, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün elinden Hyundai Assan Yurtiçi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu aldı.
Yapılan 24'üncü Olağan Genel Kurul'un ardından Tarakçıoğlu, alınan ödül ile ilgili olarak; "Gelişen dinamizmimiz, yükselen marka imajımız, üstün güvenlik ile kaliteye sahip araçlarımız ve yüksek müşteri memnuniyetimiz sayesinde Türk tüketicisinin gönlünde taht kurduk ve Hyundai'nin sağlam seçim olduğunu kanıtlayarak 2009 yılının en çok tercih edilen otomobil markası olduk. Bu başarımızın 2010 yılında da artarak devam etmesini hedefliyoruz" dedi.
Hyundai, yurt içi satışlarının yanı sıra 2009 yılında toplam 17 bin 314 adetlik ihracat gerçekleştirdi. Bu rakamın 8 bin 276 adedi Accent Era ve 9 bin 38 adedi de Matrix modelinden oluştu. Hyundai, toplam 161 milyon 506 bin 069 USD'lik ihracat gerçekleştirerek OSD tarafından "Altın Plaket" ile ödüllendirildi. Hyundai Assan'ın kazandığı Altın Plaket ödülünü, Satınalma ve İthalat Genel Müdür Yardımcısı Habip Aşı, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı ve OSD'nin kurucusu Tahsin Önal'dan teslim aldı.
Hyundai Assan, 2009 yılında aralarında Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, İsveç ve İspanya gibi Avrupa Birliği'nin önde gelen ülkelerinin de bulunduğu Batı Avrupa, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'daki 60'tan fazla ülkeye Türkiye'de ürettiği Accent Era ve Matrix modellerini ihraç etti. 2010 yılı Nisan ayı sonundan itibaren de İzmit Fabrikası'nda i20 modelinin üretimi başlayacak ve tüm Avrupa'ya sadece Hyundai'nin Türkiye fabrikasından ihraç edilecek.