Nazilli Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Avrupa'dan Döndü

2009 yılında Aydın ili genelinde Ulusal Ajans tarafından Leonardo da Vinci (LDV) Projesi kabul gören tek okul olan Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri, Avrupa'ya yaptıkları 5

2009 yılında Aydın ili genelinde Ulusal Ajans tarafından Leonardo da Vinci (LDV) Projesi kabul gören tek okul olan Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri, Avrupa'ya yaptıkları 5. teknik gezisinden döndüler.
Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri, hazırladıkları ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 'Mezun Öğrencilere Uygulanan İşe Yerleştirme ve İzleme Yöntemlerinin Transferi' konulu proje kapsamında son olarak Almanya'nın Ludwigshafen ve Mannheim şehirlerine gittiler. Öğretmenler, 2 hafta boyunca Mannheim Türk-Alman Ekonomi Merkezi'ne, Mannheim İş ve İşçi Bulma Kurumu'na, Mannheim Teknik Müzesi'ne, BZE Mannheim Meslek Eğitim Merkezi'ne, GML Ludwigshafen Belediye Katı Atık Yakma Fabrikası'na, Ehrhart-Schule-Schwetzingen Meslek Lisesi'ne, Justus Von Liebig Schule Mannheim Meslek Lisesi'ne, Mannheim Üniversitesi'ne, Ludwigshafen Ticaret ve Sanayi Odası'na, BASF Kimya Fabrikası'na ve TWL Ludwigshafen Belediye Elektrik Üretim Tesisi'ne teknik gezi yaptılar.
Geziye Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcıları Oktay Durmuş ve Feridun Boyacıoğlu, öğretmenler Erkin Çetin, Bircan Çelebi, Sema Küçükçakmakçı ile projenin yerel ortakları adına Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Nazilli Ticaret Odası Temsilcisi Tacettin Pirinç, Nazilli İş-Kur Temsilcisi Şükrü Çeltikçi katıldı.
Projenin 2. Akışının 11 Nisan 2010-24 Nisan 2010 tarihleri arasında İsveç'in Stockholm şehrinde uygulanacağını söyleyen Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Bilgi, "Proje sayesinde İngiltere, İspanya, İtalya, Avusturya, Hollanda, Almanya ve İsveç olmak üzere 7 ülkeye gitme fırsatını yakaladık. Bu sayede Ulusal Ajans'tan 32 bin Euro'luk hibe sağladık. Amacımız Avrupa Birliği ülkelerindeki teknolojiyi ve eğitim sistemindeki yenilikleri Nazilli'ye getirmektir" diye konuştu.