Myo Öğrencileri İş Dünyası İle Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'nun Manavgat Belediyesi, MATSO, TUDER, TİSOYAB, KİTUYAD, TURSAB ve Gök Reklam işbirliği ile düzenlediği '5

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'nun Manavgat Belediyesi, MATSO, TUDER, TİSOYAB, KİTUYAD, TURSAB ve Gök Reklam işbirliği ile düzenlediği '5.Geleneksel İstihdam Fuarı', iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencileri ile iş dünyası ile biraraya getirdi.
Manavgat Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen fuara büyük bölümü turistik tesis ve seyahat acenteleri olmak üzere iletişim, teknoloji, sağlık ve eğitim alanlarında 60 firma katılırken, firmaların açtığı standlara akın eden öğrenciler eğitim gördükleri alanlara uygun firmalara doldurdukları formlarla iş başvurusunda bulundu. Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrencileri, kendilerine istihdam sağlayacak firmalarla biraraya getirme, görüşme ve iş bağlantısı kurmak amacıyla bu yıl 5.si gerçekleştirilen İstihdam Fuarı'na, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abit Demircan, Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürü Fazlı Tamer Özükan, Manavgat Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Şükrü Vural, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, TÜRSAB Side-Manavgat BYK Başkanı Ahmet Özden, Okul Müdürleri, MAYÖV yönetimi, firma temsilcileri ile Meslek yüksek Okulu öğrencileri katıldı.
MYO'NUN ÖNEMİ
Fuarın açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, MYO öğrencileri ile sektör temsilcilerini buluşturmak amacıyla MATSO (Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası), TUDER (Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği), TİSOYAB (Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği), KITUYAD (Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri derneği), TURSAB( Türkiye Seyahat Acentacılar Birliği) ve Manavgat Belediyesi'nin katkılarıyla '5.Geleneksel İstihdam Fuarı'nı düzenlediklerini belirtti. Prof.Dr.Erdoğan, "Meslek yüksekokulları gelişen ekonomilerde nitelikli ara insan gücünü yetiştirme bakımından büyük önem taşıyor. Bu amaç ve düşüncelerle üniversitemizin Vakfımız MAYÖV ile yapılan protokol kapsamında, temeli 2002 yılında atılan yüksekokul inşaatı, Manavgat'ın katılarıyla 2 yıl gibi kısa bir sürede binası ve iç donanımı tamamlanarak 2004 yılında eğitim-öğretime başlamış ve bu yıl 6'sı örgün 4'ü ikinci öğretim olmak toplam 10 programda 5. dönem mezunlarını verecektir. Önümüzdeki yıl yeni açılacak Gıda Teknolojisi ve Aşçılık Programına öğrenci alınması ve kontejanlarımızın artırılmasıyla öğrenci sayımızın bin 800'e ulaşabileceği beklenmektedir" dedi.
ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM FUARLARINDAN BEKLENTİLERİ
Prof. Dr. Erdoğan, her öğretim yılı sonunda üniversiteden mezun olan öğrencilerin nerelerde ve nasıl iş bulacaklarının sorun haline geldiğini belirterek, "Özellikle işsizlik oranının yüksek olduğu dönemlerde işgücü piyasasına yeni giren gençlerin iş bulma süresi daha uzun olacaktır. Ancak bunun yanında her dönemde karşılaşılan sorunlardan bir diğeri ise; çalışılacak işyerinin seçimi olmaktadır. Üniversiteye girişte yapılan doğru seçimin öğrencilik hayatındaki başarıda önemli payı olduğu gibi, üniversiteden mezun olanların da kendi bilgi beceri, yetenek, ilgi ve en önemlisi eğitim ve kariyer hedeflerine uygun bir işe girmeleri başarı şanslarını arttırmaktadır" dedi. İstihdam fuarlarının sektör, işletme ve iş seçmek için önemli bir araç olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Erdoğan, "Fuara 60 firma katıldı. Bu fuar sayesinde işletme temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunma, daha etkin iletişim kurma, karşılıklı beklenti ve sorunlarımızı dile getirme olanaklarını da buluyoruz. Temelde aynı amaca yönelmiş olan kuruluşlar olarak asıl hedefimiz; nitelikli, kişilik sahibi, çağdaş, bölgesel ve milli sorunlara sahip çıkacak gençleri yetiştirmek, onları mesleki ve sosyal hayatlarında başarılı birer fert haline getirebilmektir" ifadelerini kullandı.