Kütahya'dan Bursalı İşadamlarına Yatırım Çağrısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) meclis toplantısında konuk olan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Bursalı işadamlarını Kütahya'ya yatırıma çağırdı.

BTSO'yu ziyaret eden Kütahyalı işadamları, aylık meclis toplantısına da konuk oldu. Toplantıda kendisine söz verilen KÜTSO Başkanı Nafi Güral, Bursalı işadamlarının çok başarılı olduğunu ve örnek alınması gerektiğini söyledi. Bu başarıda ticaret ve sanayi odasının ayrılmamasının da etkili olduğunu belirten Nafi Güral, ayrılan odaların sıkıntı çektiğini ifade etti. Bursa'nın artık sanayiye doyduğunu ve şehirde barınamaz hale geldiğini dile getiren Güral, "Gemlik, İnegöl gibi ilçeleriniz de artık sanayide
bir doymuşluğa ulaştı. Ancak ilçeleriniz kadar size yakın olan bir de Kütahya var. Yatırımların durmaması gerekir. Ancak yatırım için uygun yer olmayınca da dışarıya taşırmak gerekir. Böyle bir durumda sizleri Kütahya'ya bekliyoruz" dedi.
Kütahya'nın avantajlarından da bahseden Güral, Bursalı işadamlarının yatırım için şehirlerini düşünebileceğini kaydetti. Güral, "Bursa'da yatırım için fiziki yetersizlikler sizi yıldırmasın. Buyurun Kütahya'ya gelin. Şehrimizde 10 tane Bursalı firma hizmet vermektedir. Sizleri de Kütahya'da görmek isteriz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından BTSO Başkanı Celal Sönmez ve KÜTSO Başkanı Güral arasında 'kardeşlik protokolü' imzalandı. İmzaların ardından KÜTSO Meclis Başkanı Nihat Delen, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker'e Atatürk'ün Kütahya'da yaptırdığı bir eserin minyatürünü hediye etti. Vazonun içerisinde şehit mezarından alınan toprağın bulunduğunu söyleyen Delen, toprağı üç kez öptükten sonra Başkan Parseker'e verdi. Başkan Parseker de toprağı üç kez öperek aldı.
Meclis üyesi Halil Güleç ise Bursaspor'un son dönemde büyük başarı elde ettiğini, bu yüzden meclis üyelerinin 'hakkı huzur' paylarının futbolculara prim olarak verilmesini önerdi.
BTSO Başkan Yardımcısı Ali Hazır ise bir soru üzerine Yeniceabat'ta yapılacak olan mesleki eğitim kampüsü hakkında bilgi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temel atma törenine katılması sebebiyle projelerin tamamlanmadan altyapıyla ilgili ihale sürecine girildiğini belirten Hazır, "Yaşar Öztürk tarafından kazanılan ihale, süresi içerisinde tamamlanmıştır. Yanılmıyorsam 1 milyon 730 bin TL ihale etmiştik, yaklaşık bir milyon 980 bin TL civarında bitti. Projeler etap etap geldiği için rakam bu şekilde
gerçekleşti. Üstüyle ilgili çalışmalarda ise ruhsatı BTSO istese de alamayacağı için Milli Emlak Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki prosedürün bitmesini bekliyoruz. Yakın zamanda ruhsat işlemlerinin biteceğini düşünüyorum. Daha sonra tüm meclis üyelerine firma önermeleriyle ilgili bilgi verilecek" dedi.