Çorum Valisi Mustafa Toprak'tan Sungurlu'da İnceleme

Çorum Valisi Mustafa Toprak bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Sungurlu ilçesine geldi.

İlk olarak Sungurlu Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Vali Mustafa Toprak Hastane Başhekimi Metin Karan'dan bilgi aldı. Daha sonra servisleri ziyaret eden Vali Toprak, hastaneye muayene için gelen vatandaşlarla da yakından ilgilenerek sohbet etti.
Devlet Hastanesi'nin son derece modern bir sistemle donatıldığını ifade eden Vali Toprak, "Sungurlu ilçemize bu hastane bir hazinedir. Bizler de sağlık personeli olsun doktorlarımız olsun burada kullandığımız aletleri son derece itina ile kullanmamız gerekiyor. Allah devletimize zeval vermesin ki bizlere böylesine son teknolojiyle donatılmış bir hastane kazandırdı. Önceki devlet hastanesine bakarak çok büyük bir fark görüldüğü açıkça ortada. Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için var gücümüzle
çalışmamız gerekiyor" dedi.
Sungurlu Devlet Hastanesi'nin bölge hastanesi konumunda olduğunu dile getiren Başhekim Dr. Metin Karan ise, Sungurlu'nun yanı sıra çevre ilçelerden de hasta kabul etmeye başladıklarını açıkladı. Hastanede gerçekleştirdikleri önemli ameliyatlarla insanları eski sağlıklarına tekrar kavuşturduklarını dile getiren Karan, hastane personelinin ilçe halkına en iyi hizmeti sunabilmek için mesai gözetmesizin çalıştığını vurguladı.
Brifingin ardından Vali Toprak, 3 bölümden oluşan Hemodiyaliz Ünitesi'ni ve ameliyathaneleri gezdi.
Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi'nin oldukça modern olduğunu, merkezlerde bile olmayan imkanlara sahip olduğunu ifade eden Başhekim Karan, özel hastanelerden kendilerine dönüşler başladığını açıkladı.
Ameliyathaneler hakkında da bilgi veren Başhekim Karan, hastanede mevcut 3 tane ameliyat servisinin olduğunu, aylık bin hastaya bakıldığını bunun 300'ünün ameliyat edildiğini ifade etti. Karan, 3 tane olan ameliyathane sayısını 4'e çıkarmak istediklerini söyledi.

VALİDEN HASTALARA YAKIN İLGİ
Vali Mustafa Toprak, Sungurlu Devlet Hastanesi'nde yatan hastalar ve hasta yakınları ile yakından ilgilendi.
Vatandaşlarla kısa süreli yaptığı sohbetlerde şikayetleri olup olamadığını soran Toprak, vatandaşların yapılan hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirmesi üzerine mutlu oldu.
Ortopedi Servisi'nde muayene olmayı bekleyen Güldane Gülim adlı bir hasta ile kısa bir sohbet eden Vali Toprak, şikayetinin ne olduğunu sordu.
Ayaklarında ağrılar olduğunu söyleyen Gülim'e Vali Toprak, "Benim de annemin ayaklarında bu dert vardı. Allah kimseyi buraya düşürmesin ve de yokluğunu göstermesin" sözleriyle temennide bulundu.
Vali Toprak hastane ziyaretinin ardından 1 milyon TL bedelle yapımına başlanan Sungurlu Mahmut Peşmen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu )YİBO) 8 derslik ek bina inşaatını inceledi.
Yetkililerden inşaat hakkında bilgi alan Toprak, daha sonra Mahmut Peşmen YİBO'yu gezerek sınıf ziyaretlerinde bulundu. Öğrencilere okumanın önemi hakkında bilgiler veren Vali Toprak, öğrencilerden ailelerinin okula gitmesini engellediği taktirde kendilerine bildirmesini istedi.
Vali Mustafa Toprak 8 derslik ek bina inşaatından sonra Sungurlu Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan yeni stadyum yerini gezdi. Belediye tarafından Karşıyaka Mahallesi Hayatyolu arkasına yapılması düşünülen stadyumun maliyetinin çok tutacağını söyleyen Vali Toprak, İlçe Jandarma Komutanlığı ve cezaevi arkasında bulunan arsanın stadyum için daha uygun olabileceğini belirtti.
Kaymakam Hulusi Şahin ve Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya stadyum ile ilgili gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.
Vali Toprak, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yapılacağı arsada yaptığı incelemenin ardından ilçeden ayrıldı.