Ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi

Uşak'ın Eşme ilçesinde 9 gün önce kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık'ın cesedi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu bahçesindeki foseptik çukurundan çıkartılarak İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Umut'un cesedinin bulunması üzerine Cumhuriyet Savcılığı, güvenlik görevlileri ve diğer yetkililer olay yerine geldi. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından talihsiz öğrencinin cesedi çukurdan çıkartılarak ambulansla otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Umut'un kaybolmasının ardından başlatılan çalışmalar kapmasında, Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce birkaç gün önce foseptik çukurdaki su boşaltılmıştı. Dün ise savcılıktan alınan özel izinle çukurdaki balçık temizlendi. Küçük Umut'un cesedinin bulunması üzerine ekipler olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Osman Tobbaş, Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer yetkililer de olay yerine gelerek incelemeleri takip etti. İl Emniyet Müdürü
Cafer Şahin olayla ilgili olarak şu ana kadar hiçbir gözaltının olmadığını, adli soruşturmanın devam ettiğini ve otopsi sonucuna göre Umut'un ölüm nedeninin ortaya çıkacağını bildirdi. Şahin ayrıca, Umut'un cesedinde herhangi bir darp izine de rastlanmadığını dile getirdi.
Bu arada Umut'un annesi Hanım, babası Ercan Balık ile yakınları sinir krizi geçirdi. Umut'un cesedinin götürülmesi üzerine yakınları okul önünden ayrıldı. Umut'un cesedinin İzmir Adli Tıp'tan alınarak yarın ya da Cuma günü toprağa verilmesi bekleniyor.