Marmaris Armutalan'da Elektrik Kabloları Yerlatına Alınıyor

Marmaris'in Armutalan Beldesi Yunus Nadi Caddesinin bir kısmı, Cumhuriyet Bulvarının sağ tarafı ve Durmazlar Sokağında bulunan elektrik kabloları AYDEM tarafından yeraltına alındı

Marmaris Armutalan'da Elektrik Kabloları Yerlatına Alınıyor
Marmaris'in Armutalan Beldesi Yunus Nadi Caddesinin bir kısmı, Cumhuriyet Bulvarının sağ tarafı ve Durmazlar Sokağında bulunan elektrik kabloları AYDEM tarafından yeraltına alındı. Eski direkler sökülerek yerine aydınlatma direkleri dikliyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, görüntü kirliliği oluşturan ve elektrik tellerinin kopmasıyla oluşan olumsuzlukların ortadan kalkacağını belirterek, AYDEM işbirliğiyle tüm Armutalan'da elektrik kablolarını yeraltına almak istediklerini söyledi.
Yapılan çalışmalar hakkında AYDEM Marmaris İşletme Müdürü Ozan Eryavuz ile birlikte bilgilendirme toplantısı yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü; "Elektrik kabloları hem görüntü kirliliğine sebep oluyor hem de bazı nedenlerle kopmalar meydana geldiğinde olumsuzluklara sebep oluyordu. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için Armutalan Belediyesi olarak AYDEM yetkilileriyle görüşmelerde bulunmuştuk. Bu görüşmeler sonucu Yunus Nadi Caddesinin bir kısmı, Cumhuriyet Bulvarının sağ tarafı ve Durmazlar Sokağında bulunan elektrik kablolarının yeraltına alınması çalışmasını başlatmıştık. Şu anda da bu çalışma son aşamaya geldi ve aydınlatma direklerinin montajına başlandı. Biz imkanlarımız ölçüsünde AYDEM ile işbirliği yaparak Armutalan'da bulunan tüm elektrik tellerini yeraltına almak istiyoruz. Örneğin en kısa zamanda düzenlemesini yapmak istediğimiz Şehit Ahmet Benler Caddesinde bu çalışmayı yapmak istiyoruz.
Ben bu çalışmada bize katkı veren AYDEM yetkililerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
AYDEM Marmaris İşletme Müdürü Ozan Eryavuz arızaların yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Havai hatlarımızda sık sık arıza meydana geliyor, aynı zamanda da enerji kaybı yaşıyorduk. Ocak ayı başında başlayan çalışmalarımız sonucunda yeraltı şebekemizi çalışır hale getirdik. Şu anda aydınlatma direklerinin montajını yapıyoruz. Bu çalışmayı yaparken vatandaşların enerji ihtiyacını karşılamak için yeni trafo merkezleri de yaptık. Biz AYDEM olarak 4 yıl içerisindeki bu bölgenin tümünün elektrik hatlarını yeraltına alcağız." diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısından sonra Başkan Ünlü ve Ozan Eryavuz, Cumhuriyet Bulvarına giderek çalışmaları yerinde incelediler.