Kırmızı Motosikletli Kapkaççılar Yakalandı

Adana'da 2 gün içinde 3 ayrı kapkaç olayı gerçekleştirerek kırmızı motosikletleriyle Adanalıların korkulu rüyası haline gelen 2 zanlı yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2 gün içinde 3 kapkaç yapan kırmızı motosikletli kapkaççıları yakaladı. 23 mart günü sabah 07.45 sıralarında Meydan Mahallesi, Meydan Caddesi üzerinde Esra Özlem Tekin'in, içerisinde cep telefonu ve 20 TL parası bulunan çantasını çalan zanlılar aynı gün 11.30 sıralarında da Yeşiloba Mahallesi Kıyıboyu'nda sağlık ocağından gelmekte olan Safiye Özdemir'in, ilaçlarının ve yeşil kartının bulunduğu çantasını
çaldılar.
Polisin her yerde aradığı zanlılar bir gün ara verdikten sonra 25 mart günü bu kez Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde sahneye çıktılar. Yolda yürümekte olan 45 yaşındaki Fikriye Akbaş'ın yanına yaklaşan zanlılar içerisinde 200 TL bulunan çantayı alarak kaçtılar. Zanlılar, çanta ile birlikte Akbaş'ın hırkasını da aldı. Zanlılar kaçarken, hırka, motorun egzozuna takıldı. Verilen eşkal doğrultusunda harekete geçen polis, zanlıları Ova Mahallesi'nde sıkıştırdı.
Kaza yapan zanlılar yaya olarak kaçarken Olay Yeri İnceleme ekipleri motosiklet üzerinde delil aradı. Zanlıların kimlikleri parmak izinden belirlenirken, Fikriye Akbaş'ın hırkasının kalıntıları motosikletin egzozunda bulundu. Polis 9 ayrı suçtan sabıkası olan ve silahlı tehdit suçundan aranan Cemil Tekin (26) ile uyuşturucu, gasp, hırsızlık ve cinsel taciz gibi suçlardan 13 adet sabıkası bulunan Cengiz Taymur'u (19) yakaladı.
Zanlılar, adliyeye sevk edilirken kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldırdılar.