Köylerin Fosseptikleri Taşıyor

Kayseri'de, köylere yapılan sızdırmasız fosseptik kuyularının taşması sonrasında vatandaşların sıkıntı çektikleri bildirildi.

  İl Genel Meclisi ' nin yapılan toplantısında , 2009 yılı içindeki faaliyetleri anlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız , köylerdeki kanalizasyon sıkıntısını gidermek için çalıştıklarını bildirdi . Atsız , sızdırmalı fosseptik çukurlarının yer altı sularını kirlettiği için yasaklandığını bu nedenle köylere sızdırmasız fosseptik çukurları açıldığını anlatarak , " Ancak bu kuyular da sızdırma olmadığı için taşmalar meydana geliyor ve vatandaşlar sıkıntılar çekiyor " dedi .
İl Özel İdaresi olarak , bu konuya bir çözüm bulduklarını bildiren Genel Sekreter Mustafa Atsız , " Artık arıtma tesisi sistemine geçeceğiz " diyerek şunları söyledi :
" Hazırlanan doğal arıtma tesisi ve bitki ekimi projesi ile köylerin fosseptik sıkıntıları giderilecek . Kayseri için çok faydalı olan bu projede yüzde 80 ' lerde arıtma yapılacak ve elde edilecek olan sular tarımsal sulamada da rahatça kullanılabilecek . "