Fenerbahçe kazandı fakat Galatasaray da oynadı

Radikal gazetesi yazarı Asena Özkan Galatasaray Fenerbahçe derbisini değerlendirdi. İşte Özkan'ın Galatasaray Fenerbahçe derbi yorumu...

Fenerbahçe kazandı fakat Galatasaray da oynadı
  Radikal gazetesi yazarı Asena Ö ; zkan Galatasaray Fenerbahç ; e derbisini değerlendirdi . İşte Ö ; zkan ' ın Galatasaray Fenerbahç ; e derbi yorumu . . .
Bö ; ylesine ilk kez tanıklık ettim . . . Gö ; rdü ; m elbette ; itişmeleri , kakışmaları , gereksiz-yersiz sertlikleri , nadiren de kendini kaybedip tekme ve yumruk atanları , ne var ki bu
enstantane benzerlerinden farklıydı! Beşiktaş ile uzlaşıp ardından Fenerbahç ; e ' nin yolunu tutan Mehmet Topuz ' Tü ; rk futbol tarihine ' geç ; ti dü ; n gece Ali Sami Yen Stadı ' nda . . .

Ö ; nü ; nde top sü ; ren rakibi Abdul Kader Keita ' yı futbol oynarken dö ; verek bir ilke imza attı . . . Vahimi , ekrandan tekrar tekrar izlerken sö ; z konusu pozisyonu ; Mehmet Topuz ' un fair-play ruhundan arınmış hali utandırdı , yanlısını da yansızını da . . . Sezonun ilk yarısında ki maç ; ta Roberto Carlos ile benzer pozisyon yaşayan sonrasında da ceza alan Abdul Kader Keita uyum mu sağlamış Tü ; rkiye ' ye yoksa kendince ç ; ö ; zü ; m mü ; ü ; retmiş anlayamadım . Ama işe yaradığı kesin , yediği yumrukların ardından kendini yere atıp , hareketsiz kalması Mehmet Topuz ' un olası birkaç ; darbesinden daha korudu Abdul Kader Keita ' yı! Hakem Cü ; neyt Ç ; akır ' ın verdiği diğer kararlar eleştirilebilir ancak bunun tartışılacak yanı yoktu!

Beklendiği gibi ev sahibi ekip hızlı başladı , oyunun kontrolü ; nü ; de Giovani Dos Santos , Joao Alves ve Abdul Kader Keita ' nın becerisi ile elinde tuttu , ü ; stelik Elano Blumer ' in sahada dolanmasına karşın . Galatasaray ' da kanatlar kusursuza yakın ç ; alışırken , Fenerbahç ; e kanatlardan aynı paralelde yararlanamadı . Fenerbahç ; eli kanat oyuncuları ileriye doğru hareketlendikleri anlarda topu kendileri sü ; rmeyip buldukları boş alanlarda ilerideki tek adam Daniel Guiza ile buluşturdular .

Daniel Guiza da bolca ' ofsayt ' a dü ; şü ; verdi . Fenerbahç ; e ' de Alex ü ; retmeyince Sarı-Lacivertli ekibin kazanma olasılığını azalıyor . Galatasaray tribü ; nlerden atılan su şişesi benimsettirdiği futboldan ırak performans sergileyen Alex ' in sırtına isabet etmesi Brezilyalı futbolcuyu değil de Selç ; uk Şahin ' i hareketlendirdi .

Selç ; uk Şahin nasıl vurdu orta sahadan , Leo Franco nasıl yedi golü ; o mesafeden?

Arda Turan ile Milan Baros takviyesi Galatasaray ' a ivme kazandırdı kazandırmasına ama sorun Fenerbahç ; e ceza alanına girmek değildi dü ; n gece Sarı-Kırmızılılar iç ; in . . .
Problem , bolca dolandıkları alanda ç ; erç ; eveyi tutturacak vuruşları yapabilmekti . Fazlası ile baskılı oynadılar , ç ; oğu anlarda da Fenerbahç ; e ' yi kendi alanına hapsettiler ancak kalelerinde de kırk yılda bir rastlanabilecek gö ; lü ; gö ; rü ; verdiler . Futbolun cilvesi de bu olsa gerek . Leo Franco yediği golde hatalı tabii ki , peki diğerleri ne yaptı? Lugano ' yu ayrıca kutlamalı . . . Bunları nasıl beceriyor ve de hakemler kabulleniyor akıl sır erdirmek zor! Galatasaray oynadı Fenerbahç ; e kazandı . . .