Fenerbahçe, Galatasaray'ı kendi evinde yine yendi

Eleştirilen Fenerbahçe, beğenilen Galatasaray'ı deplasman da mağlup etti ve yeniden şampiyonluk şansınına ortak oldu.Galatasaray - Fenerbahçe maçında Selçuk'un muhteşem golü Fenerbahçe' yi gülen taraf yaptı.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı kendi evinde yine yendi
  İki takım da sahaya , Ö ; zhan Canaydın iç ; in hazırladıkları anlamlı pankartlarla ç ; ıktı . Ç ; arşamba gü ; nü ; , Fenerbahç ; e Saraç ; oğlu stadında olduğu gibi , Ali Sami Yen ' de de yine tü ; m taraftarların katıldığı , alkışladığı ç ; ok gü ; zel bir saygı duruşu yapıldı . Bu gü ; zel atmosfer maç ; sonuna kadar devam etti ve hiç ; bir olay yaşanmadan bu derbi sona erdi .
Maç ; ö ; ncesi her iki takımın da son durumları değerlendirildiğinde , Galatasaray daha avantajlı gö ; rü ; nü ; yordu . Fenerbahç ; e maç ; a kontrollü ; , Galatasaray ise hızlı başladı . Ve maç ; ın başında Mustafa Sarp ile ilk ö ; nemli pozisyonu yarattı . Hemen arkasından bu sefer Guiza gollü ; k ara pasını harcadı . İlk 10 dakikadaki Galatasaray ataklarından sonra , Fenerbahç ; e oyunu dengeledi ve oyunu ç ; ok rahat kontrol altına aldı . Buna Rijkaard ' ın hatalı orta saha kurgusu neden oldu .

Rijkaard , orta saha da Mustafa Sarp ve Mehmet Topal ile başladı . Gö ; rü ; ntü ; de orta sahada oynayan , hü ; cuma yö ; nelik dü ; şü ; nü ; len Elano ise ç ; ok gü ; ç ; sü ; zdü ; ve hiç ; mü ; cadele etmedi . Alex kendini marke eden Mehmet Topal ' ı ç ; ok rahat peşinde gezdirdiği iç ; in , orta saha da Sarp , Selç ; uk ve Mehmet Topuz ' a karşı tek kaldı . Topuz ç ; ok koşarak orta saha da bü ; tü ; n toplara basarken Selç ; uk yalnız kaldı ve rahat pas yaptı , oyunun kontrolü ; nü ; n maç ; boyunca Fenerbahç ; e ' de kalmasını sağladı .

İkinci yarı başında Dos Santos Jo ' nun pasında iyi vuramadı ve mutlak gol kaç ; tı . Ortada giden oyunda 70 . dakika da 35 metre civarından Selç ; uk kaleye şut ç ; ekti , Franco ' nun bü ; yü ; k hatasından Fenerbahç ; e ' nin golü ; geldi .

Golden sonra Galatasaray baskı kurmaya ç ; alıştı , ancak Fenerbahç ; e yine ç ; ok dikkatliliydi ve ç ; ok koşarak buna izin vermedi . Son dakikalarda Keita ' nın ceza sahası iç ; inden gollü ; k vuruşunu , Volkan muhteşem kurtardı ve bu ö ; nemli deplasman da Fenerbahç ; e ö ; nemli bir galibiyet aldı .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Fenerbahç ; e de , tü ; m takım başarılılıydı , herkes ç ; ok dikkatli oynadı ve koştu . Selç ; uk ve Topuz orta sahada toplara hakim oldu . Solda Vederson ve sağda Ö ; zer hü ; cum da etkili olmasa da defansif anlamda başarılıydılar . Başta Lugana olmak ü ; zere Bilica ile ortadan gelen tü ; m topları kestiler . Gö ; khan Gö ; nü ; l sağ kulvarda ç ; ok başarılıydı . Alex ç ; ok akıllı oynadı .

Maç ; ın en ilginç ; eşleşmesi Andre Santos ve Keita idi . Tü ; m takımlara ve sol beklere hep ü ; stü ; nlü ; k sağlayan Keita ' nın Santos karşısında başarılı olamayacağını dü ; şü ; nmü ; ştü ; m , bunda da yanılmadım . Ç ; ü ; nkü ; , Santos da en az Keita kadar teknik ve zeki olduğu iç ; in Keita hiç ; bir pozisyon da Santos ' u geç ; emedi ve başarılı oynayamadı .

Ö ; zellikle ilk yarıda , Keita yine kendini yerlere attı , Dos Santos ve Jo ' da faul almak iç ; in bunu denediler . Alex ' in de sırtına gelen pet şişe nedeniyle kendini yere atması abartılıydı , canı yansa da yapmamalıydı .

Tü ; rkiye de başta Afrika ' lılar olmak ü ; zere yabancılar kendini her fırsatta yere atması , hakemleri aldatmaya yö ; nelik hareketleri ç ; ok sıktı artık . Ç ; ok eminim ki , bu tü ; r hareketleri Avrupa liglerinde yapamazlar , ç ; ü ; nkü ; hakemler de , takım yö ; neticileri de izin vermez . Ama bizde , maalesef her tü ; rlü ; kurnazlıkları , aldatmaları hakemlere yediriyorlar , yö ; neticiler de bilinç ; li olarak gö ; z yumuyorlar . . . TV futbol programlarında da bu hareketleri herkes kendi tutuğu takıma gö ; re değerlendiriyor ve bu tü ; r oyuncular yeteri kadar eleştirilmiyorlar . Oysa , bu hareketler Tü ; rk futbolunun kalitesi etkiliyor , dü ; şü ; rü ; yor .

Her iki yardımcı hakem de , ilk yarıda birer hatalı ofsayt kaldırdı . İlkinde ü ; ç ; Galatasaray ' lı bariz ofsayt iken ofsayt kaldırmadı , Buna karşın , 17 . dakika da Guiza ' nın attığı golde , ofsayt olmamasına rağmen ofsayt kaldırarak geç ; ersiz sayıldı .

İlk yarıda Guiza ' ya ceza sahası iç ; indeki gol pozisyonu olabilecek kontrolü ; ne el verdi , ikinci yarıda , son dakika da Dos Santos ' un dü ; şmesini devam ettirdi . Servet ' in arkasındaki Guiza ' ya elle vurmasını da pozisyon gereği olarak gö ; rdü ; . Bu pozisyonlar da Guiza elle almadı , gol pozisyonu kesilmiş oldu . Servet ' e mutlaka , en az bir sarı , bilinç ; li olduğu dü ; şü ; nü ; ldü ; ğü ; nde ise kırmızı da gö ; sterilebilirdi . Dos santos ' un dü ; şü ; rü ; lmesine de penaltı verilse de fazla itiraz edilmeyebilirdi . Ancak , bu pozisyonlar , maç ; ın ö ; zel atmosferi ve futbolcuların birbirine saygılı olması nedeniyle , maç ; ın ö ; nü ; ne geç ; medi .

Cü ; neyt Ç ; akır , ç ; ok koştu , pozisyonlara yakındı , oyunun akışını kesmedi ve maç ; ın başında Mehmet Topal ve Mehmet Topuz ' a gö ; sterdiği sarı kartla maç ; ın kontrolü ; nü ; elinden hiç ; bırakmadı . İki takım futbolcuları ö ; zellikle ilk yarıda bazı pozisyonlar dışında iyi niyetli ve hakeme karşı saygılıydı . Bu nedenle maç ; boyunca hiç ; bir pozisyonda gerginlik yaşanmadı .

Rijkaard ' ın sakat Arda ' yı oyuna alması da oldukç ; a yadırgatıcı bir durumdu , ç ; ü ; nkü ; Arda ısınma hareketleri yaparken dahi tam iyileşmediği yü ; zü ; ndeki acıdan belliydi . Buna karşın Daum , Emre ' nin olmamasına rağmen başta ortada yer alan Selç ; uk ve Topuz olmak ü ; zere , tü ; m takımı daha iyi hazırlamıştı , akıllı bir taktikle oynattı ve kazandı .
Gecenin ilginç ; yorumu Fenerbahç ; e ' nin bü ; yü ; k kaptanı Ziya Şengü ; l ' den geldi . Sanıyorum , Ziya Şengü ; l , Fenerbahç ; e ' nin yenmesini hiç ; beklemediği iç ; in , bir tü ; rlü ; şaşkınlığını gizleyemedi ve Telegol programında , 10 dakika boyunca ' ' Niç ; in Galatasaray ' lı taraftarlar takımlarını desteklemediler , sustular abi . . . ' ' diye sordu , buna cevap aradı . Adeta , Galatasaray ' ı destekleyerek motive etmediler diye , neredeyse yenilginin baş sorumlusu olarak Galatasaray ' lı taraftarları gö ; sterdi . . . !
Sizce de ç ; ok ilginç ; değil mi . . . ???

Şevket Onat