Eşme'de 10 Yaşındaki Umut'un Kaybolması

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) 7 gün önce kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık, hala bulunamadı

  Uşak ' ın Eşme İlçesi ' nde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ' nda ( YİBO ) 7 gün önce kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık , hala bulunamadı . 15 kişilik arama ekibi çalışmalarını sürdürürken Uşak Sportif Olta Balıkçılığı Derneği , Umut ' u göletlerde sonar cihazı ile aramaya karar verdi .
Eşme İlçesi ' nde geçen Pazartesi günü saat 21 . 00 sıralarında YİBO ' dan kaybolan Umut Balık ' ın bulunması için sürdürülen çalışmalar hiçbir sonuç vermedi . Güvenlik güçleri ve arama ekipleri kendi alanlarında yaptıkları çalışmaları geniş kapsamlı olarak sürdürüyor . Bugün sabah saatlerinde Uşak Valisi Özdemir Çakacak , İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin , Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Osman Tobbaş , İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün konuyla ilgili valilikte bir toplantı yaptı . Toplantıda çalışmalar değerlendirilirken Umut ' un kaybolması ile ilgili tüm olasılıklar yeniden masaya yatırıldı ve arama çalışmalarının devam etmesi kararlaştırıldı . Bu arada Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Eşme ilçesine Umut Balık ' ın kaybolması ile ilgili yürütülen soruşturmaya takviye olarak 10 kişilik bir kuvvet gönderdi . İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Uşak ' tan giden polisler olayla ilgili çalışmaları derinleştirerek sürdürüyor . İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü , Afyonkarahisdar ' dan gelen dalgıçların bugünden itibaren dalış yapmayacağını sadece gelen ihbarları değerlendireceğini bildirdi . Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp , dalgıçların Eşme ' de kalmaya devam edeceğini ve bir ihbar gelmesi durumunda gelen ihbar doğrultusunda dalış yapacağını ifade etti .
USOBDER Başkanı İsmail Atalay , Umut ' u arama çalışmalarına destek vermek amacıyla sonar cihazı ile göletleri tarama kararı aldıklarını belirtti . Dernek olarak aldıkları kararı valilik ile görüştüklerini ve olur aldıklarını ifade eden Atalay , göletlerde bot üzerinde sonar cihazı ile yapacakları taramayı yarın başlayacaklarını dile getirdi .

BAKANLIK MÜFETTTİŞLERİ YİBO ' YA GELİYOR
Eşme Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ' undan Umut ' un kaybolması üzerine başlatılan idari soruşturma da devam ediyor . İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' ne bağlı müfettişler geçtiğimiz hafta YİBO ' da incelemelerde bulunmuştu . İldeki müfettişler hazırladıkları raporları bakanlığa gönderdiği öğrenilirken Milli Eğitim Bakanlığı ' nın önümüzdeki günlerde Uşak ' a müfettiş göndereceği bildirildi . Eşme YİBO ' da Umut ' un kaybolduğu gece nöbetçi olan 3 öğretmenin rapor aldıkları da öğrenildi .