Malatya'da Arıcılık, Budama Ve Aşılama Kursları Açıldı

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi beldesinde arıcılık, Darende ilçesi Ayvalı beldesinde de budama ve aşılama kursları açıldı.

  Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , " Hekimhan ilçesi Hasançelebi beldesinde görev yapan ziraat mühendisi Aliseydi Özer ' in organize ettiği , Belediye Başkanlığı tarafından imkan sağlanan arıcılık kursu başladı . Eğitimini İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü ' nden veteriner hekim Naciye Yılmaz ' ın yaptığı kursa 28 kişi katıldı . Darende ilçesi Ayvalı beldesinde ise budama ve aşılama kursu düzenlendi . Beldede görev yapan ziraat mühendisi Murat Sevim tarafından başlatılan kursa ,
İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü konu uzmanı Tahir Macit de katkı sağladı " denildi .
Kursları ziyaret eden Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Mehmet Karınsız , kurslara olan ilginin memnuniyet verici olduğunu ve bu beldelerde görev alan teknik elemanların istekleri doğrultusunda kursların her zaman düzenlenebileceğini bildirdi . Karınsız , tarımla ilgili gelen talepleri değerlendirip , uzmanları her zaman görevlendirebileceklerini söyledi .