Galatasaray Fenerbahçe derbisi (CANLI ANLATIM)

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Galatasaray Fenerbahçe karşılaşması bugün saat 19:00'da Lig TV'de canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu karşılaşmada yer almazken Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan sakatlığına rağmen derbide kendisini gösterecek.

Galatasaray Fenerbahçe derbisi (CANLI ANLATIM)
  Ali Sami Yen Stadı ' nda bugün oynanacak Galatasaray ile Fenerbahçe maçına sadece saatler kaldı . Fenerbahçe ' nin de Galatasaray ' ın da taraftarları gece saatlerinden itibaren staddaki yerlerini aldılar . Turkcell Süper Lig ' deki Lider Bursaspor ' un yenilmesi derbinin önemini bir kat daha artırdı . Bugün saat 19 : 00 ' da oynanacak karşılaşma dünyanın en büyük derbileri arasında gösteriliyor .

Ali Sami Yen Stadı ' nda saat 19 . 00 ' da başlayacak ve Lig TV ' den naklen yayınlanacak maçı , kariyerinde 7 . kez derbiye çıkacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek .


GALATASARAY ' DA ARDA SAHADA

Ali Sami Yen Stadı ' nda bu sezon yaptığı 12 lig maçından 9 ' unu kazanan , 3 ' ünde berabere kalan ve rakiplerine hiç yenilmeyen Galatasaray ' a , derbi öncesi kaptan Arda Turan ' dan müjdeli haber geldi . Sakatlığı nedeniyle son Trabzonspor maçında forma giyemeyen Arda , iyileşti ve Fenerbahçe karşısında görev verilmesi halinde forma giyebilecek . Galatasaray ' da Kewell ' ın sakatlığı ise sürüyor .

MUHTEMEL 11 ' LER


Galatasaray : Leo Franco , Sabri , Neill , Servet ( Emre Güngör ) , Hakan Balta ( Caner ) , Keita , Mustafa , Barış , Giovani , Arda ( Elano ) , Jo

Fenerbahçe : Volkan Demirel , Gökhan Gönül , Lugano , Bilica , Andre Santos , Mehmet Topuz , Selçuk , Emre ( Deivid ) , Vederson ( Özer ) , Alex , Güiza .

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDAN KOPMAMAK İÇİN


Ligde Bursaspor ' un 58 , Galatasaray ' ın 53 , Fenerbahçe ' nin ise 52 puanı bulunuyor .

Derbi maçı ( A ) Milli Futbol Takımı ' nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink ' in de izlemesi bekleniyor .

DERBİ , FIFA ' DA TEK CÜMLE!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ( FIFA ) , resmi internet sitesinden Turkcell Süper Lig ' de hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisini takipçilerine tek cümleyle aktardı .

Avrupa ' nın önde gelen liglerinde hafta sonu oynanacak maçlarla ilgili bir haber hazırlayan FIFA editörleri , Türk futbolunun bir numaralı derbisi olan ve bazı araştırma şirketlerinin ' Dünyanın en önemli derbilerinde zirvede gösterdiği Galatasaray-Fenerbahçe derbisini söz konusu haberin sonlarında tek cümleyle duyurdu .

Haberde öncelikli olarak La Liga ' da oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid derbisine dikkat çeken editörler , Galatasaray-Fenerbahçe derbisini ise Rusya ' da oynanacak Spartak Moskova-Lokomotif Moskova derbisiyle birlikte sayfalarına taşıdı .

FIFA , geçtiğimiz günlerde yağmur nedeniyle ertelenen ve önceki gün oynanan Boca Juniors-River Plate ( Superclasico ) derbisini hem öncesinde hem de sonrasında manşetine taşımıştı .

130 milyon euroluk Galatasaray ile 113 milyon euro ' luk Fenerbahçe dünyanın da takibinde

Türkiye ve dünya bir kez daha G . Saray-F . Bahçe derbisine kilitlendi . Almanya merkezli site ' www . transfermarkt . de ' ye göre G . Saray ' da futbolcuların değeri 130 milyon , F . Bahçe ' de ise 113 milyon euro . Yani bu akşam Ali Sami Yen ' de 243 milyon euro ' luk futbolcular mücadele edecek , kazanan takım kasasına 354 bin TL koyacak . ' Büyük ' takımlar en çok parayı derbilerde ( Tribün gelirleri , reklam ve ürün satışları da dahil ) kasasına koyuyor .


Turkcell Süper Lig 27 . hafta toplu sonuçlar

Turkcell Süper Lig ' de 27 . hafta sezonun en gollü haftalarından birine sahne oldu . Bazı maçlarda altı gol birden atılırken , önemli GS-FB derbisi de bu haftada yer aldı . Süper Lig 27 . haftanın ilginç sonuçları lider Bursaspor ' un yenilmesi , Beşiktaş ' ın ise 2-0 mağlubiyetten 3-2 galip gelmesi oldu .
Bununla birlikte , Turkcell Süper Lig 27 . haftaya damgasını vuran maç ise Galatasaray-Fenerbahçe derbisi . Şampiyonluk yarışının önemli dönemeçlerinden birinde , FB ve GS , İstanbul Ali Sami Yen ' de kozlarını paylaşırken , ligden düşmeme mücadelesi de yeni bir hız kazandı .
Turkcell Süper Lig 27 . hafta maç sonuçlarına bakıldığında , iki karşılaşmanın 2-0 ' lık skordan 3-2 ve 3-3 gibi skorlara ulaştığı görülürken , Bursaspor yenilmesine rağmen 58 puanla liderliğini korudu . Beşiktaş puanını 55 ' e çıkarttı . Süper Lig 27 . hafta maçları , canlı skorlar ve sonuçlar şöyle .
İstanbul BB 2-1 Bursaspor
Gençlerbirliği 1-0 Diyarbakırspor
Beşiktaş 3-2 Eskişehirspor
Denizlispor 3-3 Kasımpaşa
Antalyaspor 0-0 Manisaspor
Gaziantepspor 2-2 Sivasspor
Galatasaray-Fenerbahçe ( TSİ 19 : 00 )
29 Mart Pazartesi
20 . 00 Kayserispor-Trabzonspor