Askerlik yapmamak için mi şişmanladı?

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün kilolarından dolayı askerlik yapmaması Ergenekon davasına da konu oldu. Sanık avukatı Vural Ergül, “Öz, askerlik yapmamak için bilerek kilo aldı” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Askerlik yapmamak için mi şişmanladı?
  Gazeteci Ergun Poyraz ' ın Zekeriya Ö ; z ' e aç ; tığı tazminat davasıyla Ergenekon savcısının askerlik yapmadığı ortaya ç ; ıkmıştı . Milli Savunma Bakanlığı tarafından gö ; nderilen yazıya gö ; re , 12 Ağustos 1999 ' da kısa dö ; nem askerlik hizmetine 114 . 5 kilo ağırlıkla başlayan Ö ; z , aşırı kiloları yü ; zü ; nden 3 kere hava değişimi almıştı . Savcı Ö ; z ' e &ldquo ; Eksojen obezite&rdquo ; tanısı ile 11 Mayıs 2000 ' de askerliğe elverişli olmadığı raporu verilmişti .

Fotoğraflarını heyete gö ; sterdi

Ö ; z ' ü ; n askerlik konusu , Cuma gü ; nü ; Silivri ' de gö ; rü ; len Ergenekon davasında da gü ; ndeme geldi . Tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol ' un avukatı Vural Ergü ; l , Ö ; z ' ü ; n ü ; niversite ıllarındaki fotoğraflarını mahkeme heyetine gö ; stererek bilerek kilo aldığını iddia etti . İşte avukat Vural Ergü ; l ile Mahkeme Başkanı Kö ; ksal Şengü ; l arasında geç ; en diyalog . . .

* Avukat Vural Ergü ; l : Bugü ; ne kadar bir ç ; ok kez iddia ve beyanlarımdan ö ; tü ; rü ; savcılar hakkımda suç ; duyurusunda bulundu . Savcıların askerlik konusunda sorunları olduğunu sö ; yledikten sonra da hakkımda suç ; duyurusunda bulunmuşlardı . Ben orada ispat hakkımı kullanacak iken meslektaşım Avukat Buzoğlu , Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi ' nden yazdırdığı mü ; zekkere ile Zekeriya Ö ; z ' ü ; n askerlik durumunu aç ; ıklığa kavuşturdu .

Hakim : Biliyoruz , 114 kiloymuş

* Başkan Kö ; ksal Şengü ; l : Avukat bey biz de okuduk haberleri , hatta 114 kilo imiş . O raporu mu okuyacaksınız?

* Ergü ; l : Hayır efendim o rapora ilişkin beyan ve talepte bulunacağım . . .

* Şengü ; l : Buyurun

* Ergü ; l : Bakın efendim şu fotoğraflara , bu Zekeriya Ö ; z ' ü ; n hukuk fakü ; ltesindeki ö ; ğrenci karnesindeki fotoğrafı , ç ; akı gibi delikanlı . Davanın avukatlarından Taşdelen , Zekeriya Ö ; z ' ü ; iyi tanır . Ö ; z ö ; ğrenciliğinde sırım gibi . Ama bakın raporunda hep kilolu olduğu yazıyor . Ö ; z ' ü ; n ailesinde de kilolu , şişman kimse yok ama rapordaki beyanı bö ; yle . Ö ; z askerden kaç ; mak iç ; in kilo aldı , askere gitti , tartıya ç ; ıktı . Obezite nedeniyle askerliğini yapmadan geldi . Bakın bu askerden geldikten hemen sonraki fotoğrafları , yeni yeni kilo vermiş gö ; rü ; nü ; yor . Bu 2008 başı fotoğrafları Sultanahmet ' ten ç ; ıkarken . . . Gö ; rü ; yor musunuz gene ç ; akı gibi . Kilo milo yok . Raporda efor kaybından bahsediliyor . Oysa savcının haftada bir halı saha maç ; larını bilmeyen yok . Efor kaybı da yok .

Ergü ; l : Sü ; rekli yemiş , yemiş . . .

* Şengü ; l : Avukat bey sü ; reniz doluyor toparlayın lü ; tfen

* Ergü ; l : Ö ; zetle , suç ; duyurusunda bulunuyorum . Savcı Ö ; z askerlikten hile ile kaç ; mak iç ; in aşırı derecede kilo almak amacıyla yemiş , yemiş , şişmiş ve askerden kaç ; mış . Şimdi hile ile askerden kaç ; an Savcı Ö ; z hakkında suç ; duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum . Siz buna karar vermeseniz de ben yapacağım . Bu , iddianamede TSK ' nın niç ; in hedef alındığını ortaya koymak noktasında da ç ; ok ö ; nemli bir talep .

Cihaner davasının dosyası istendi

Ergenekon davasında sanık ve avukatlarının taleplerinin ardından savcı Mehmet Ali Pekgü ; zel , tutuklu sanık Kemal Kerinç ; siz ' in avukatı Tolga Akalın ' ın talebi ü ; zerine Erzurum 2 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne yazı yazılarak , Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ' in de yargılanacağı dava dosyasının dijital ortamda mahkemeye gö ; nderilmesini istedi . Pekgü ; zel , Alparslan Arslan ' ın daha ö ; nce sevk edildiği sağlık kuruluşunda tahlil numunesi vermemiş olması nedeniyle , uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespiti iç ; in Adli Tıp Kurumu ' na sevk edilmesini de istedi .

Ç ; iç ; ek bir numara iddianame bin sayfa

KAMUOYUNDA ' ıslak imza ' tartışması olarak bilinen ' İrtica ile Mü ; cadele Eylem Planı ' nın iddianamesinde son rö ; tuşlar yapılıyor . Edinilen bilgilere gö ; re iddianamede 15 sanık bulunuyor . Albay Ç ; iç ; ek ise bir numaralı sanık konumunda . Askeri savcılığa gö ; nderilen orijinal ıslak imza belgesinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' na geri gö ; nderilmesinin ardından iddianamenin Başsavcı Vekili Turan Ç ; olakkadı ' ya teslim edilmesi bekleniyor . İddianamenin yaklaşık bin sayfa olduğu belirtiliyor .