Uşak Valisi, Kaybolan Çoçuğun Ailesini Ziyaret Etti

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Eşme ilçesinde geçen Pazartesi günü YİBO'dan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık'ın ailesini ziyaret etti

Uşak Valisi, Kaybolan Çoçuğun Ailesini Ziyaret Etti
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Eşme ilçesinde geçen Pazartesi günü YİBO'dan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık'ın ailesini ziyaret etti. Dün akşam saatlerinde aileyi evinde ziyaret ederek teskin etmeye çalışan Vali Çakacak, "Şu ana kadar Umut'u bulmak için yapılan arama çalışmalarından maalesef hiçbir sonuç elde edilemedi"dedi.
Geçen Pazartesi günü akşam saat 21.00 sıralarında ortadan kaybolan Umut Balık'ın ailesinin yaşadığı ev ziyaretçi akınına uğradı. 10 yaşındaki çocuğu bulmak için gün boyu ekipler arama çalışmalarını sürdürürken, aile, yapılan arama çalışmalarının yetersiz olduğunu iddia etti. Umut'un sadece 15 kişilik iki ayrı ekip tarafından aranmasını eleştiren anne Hanım Balık, kendilerini ziyarete gelen Uşak Valisi Özdemir Çakacak'a tepki gösterdi.
Ziyaret sırasında gazetecilerin içeriye alınmamasını sinirlenen anne Hanım Balık, dışarı çıkarak sinir krizleri geçirdi ve kameralara, "Siz neden içeriye girmiyorsunuz? Vali bizi şimdiye kadar neden arayıp sormadı. Benim oğlum 4 gündür kayıp. Vali'nin gazete ve televizyon haberlerinden sonra buraya gelmesi bizi üzdü" dedi.
Acılı anneyi yakınları teskin ettikten sonra yeniden içeri götürdü. Vali Özdemir Çakacak'a yaptığı sırasında İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Osman Tobbaş, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün de eşlik etti.
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Valilik olarak tüm ihtimalleri göz önünde bulunduruyoruz. İki ayrı arama kurtarma ekibi köpeklerle birlikte arazi araması yapıyor. Bunun dışında güvenlik güçlerimiz de kendi sorumluluk alanlarında çalışmalarını sürdürüyor. Umut'un bulunması için yapılan aramalardan şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Bize gelen tüm bilgileri değerlendiriyoruz ve Umut'un en kısa sürede bulunacağını umut ediyoruz"
dedi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRECEK
Bu arada iki gün Arama Kurtarma ekiplerince YİBO civarında sürdürülen çalışmalar sabah yeniden başlatılacak. Umut balık'ı buluncaya kadar aramaların devam edeceği öğrenilirken, aileyi ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, konuyla ilgili her türlü hassasiyetin gösterileceği sözünü verdi. Ailenin şikayetlerini dinleyen ve arama çalışmalarının yetersiz olduğunu öğrendiğini ifade eden Alper, gerekirse bir helikopterle havadan da arama desteği sağlanabileceğini, bunu sağlamak için de gerekli
görüşmeleri yapacaklarını dile getirdi.

YİBO BAHÇESİNDE DİLEK AĞACI
Yaklaşık 3 ay önce iki kız öğrencinin taciz edildiği iddiasıyla gündeme gelen Eşme Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndaki beyaz bayrak ve dilek ağacı da var. Milli Eğitim tarafından beyaz bayrakla ödüllendirilen okulun bahçesindeki dilek ağacı ve bahçe duvarında "İbadette Gizli Kabahatta Gizli" yazısı gözlerden kaçmadı. Eşme YİBO'ya beyaz bayrağın 2009 yılında verildiği, bahçedeki dilek ağacının ise Nevruz kutlamaları sırasında öğrenciler tarafından oluşturulduğu öğrenildi. Beyaz bayraklı okulda son üç ayda
biri taciz olmak üzere iki büyük olayın meydana gelmesi akıllarda soru işareti bırakırken, müfettişler okuldaki incelemelerini sürdürüyor.
(KY-MFK-Y)