Sarıkamış'tan Çanakkale'ye Uzanan Dostluk Hikayesi

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Azerbaycan Devlet Tiyatrosu ortak oyunu olan 'Sarıkamış'tan Çanakkale'ye' adlı tiyatro oyununun ilk gösterimi, 470

Sarıkamış'tan Çanakkale'ye Uzanan Dostluk Hikayesi
Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Azerbaycan Devlet Tiyatrosu ortak oyunu olan 'Sarıkamış'tan Çanakkale'ye' adlı tiyatro oyununun ilk gösterimi, 470. Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin beşinci gününde izleyicisiyle buluştu.
Oyuna Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol ve eşi, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve eşi Sema Tanık ile çok sayıda Manisalı sanatsever katıldı. Sarıkamış'ta ve Çanakkale'de düşmanlara karşı verilen çarpışmada pekişen, Türk-Azerbaycan dostluğunun anlatıldığı oyunu izleyen protokol, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Oyunun sonunda oyuncuları ayakta alkışlayan protokol üyeleri, oyuncuların elini tek tek sıkarak tebrik etti.
Oyun sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, milli ve manevi duyguların yanı sıra kardeşlik ve dayanışma duygularının da pekiştiği oyunu sergileyen oyuncuları kutladı. Başkan Ergün, tiyatroya ve sanata yönelik etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Konuşmanın ardından Başkan Ergün, oyunun yazarı Dr. Zihni Papakçı'ya Mesir Macunu, çiçek ve Festival şilti takdim etti.