Öğrencilerden Ağaçlandırma Çalışmalarına Destek

Orman Genel Müdürlüğü'nün "Her Yıl Bir Okula Ağaç Dikimi" kampanyası çerçevesinde Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ile Gürleyik Köyü İlköğretim Okulu işbirliğiyle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Öğrencilerden Ağaçlandırma Çalışmalarına Destek
ürleryik İlköğretim Okulu bahçesindeki yapılan ağaç dikim törenine Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz, Merkez Bölge Şefi Mehmet Oruç ve Çaldere Bölge Şefi Önder Mutlu ve 30 kişilik orman işçisi ile birlikte Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ağaç dikimi töreninden önce, Gürleyik İlköğretim Okulu Öğrencileri Ormanlarla ilgili şiirler ve yazdıkları kompozisyonları okudular.
Gürleyik İlköğretim Okulu Bahçesi'ne ağaçlandırmak amacıyla konuşma yapan Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz; " Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan bir proje kapsamında Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü olarak her yıl bir okul seçilerek ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. İlk defa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız toplantıda ilk olarak Gürleyik İlköğretim Okulu'nun bahçesi'ne ağaç dikimi kararı aldık. Onun için sizlerle beraberiz. Bahçenize 100 den fazla fıstık çamı ağacı fidanı dikilecektir. Dikilecek ağaçların dikimi, bakımı İşletmemize bağlı Orman Bölge Şefliği tarafından yapılacaktır. Şimdiden hepinize teşekkür eder başarılar dilerim" dedi.
Çaldere Bölge Şefi Önder Mutlu ise; "Bölgemiz sınırları içinde bulunan Gürleyik İlköğretim Okulu'nun bahçesine orman işçileri, öğretmenler ve öğrenciler ile beraber 100 den fazla çam ağacı fidanı diktik. Ağaçlar yetişinceye kadar bakımı şifliğimize aittir. Amacımız ağaçsız olan okullarımızı ağaçlandırmaktır. Bundan sonra her yıl bir okula ağaçlandırma projesi içinde ağaç fidanı dikeceğiz" diye konuştu.