Balçova Atık Pillerini Kutuda Biriktiriyor

Balçovalı kadınlar yarattığı zararlar saymakla bitmeyen atık pilleri doğaya zarar vermeden ortadan kaldırmak için çalışma başlattı

Balçova Atık Pillerini Kutuda Biriktiriyor
Balçovalı kadınlar yarattığı zararlar saymakla bitmeyen atık pilleri doğaya zarar vermeden ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Her ilçede bulunan Semtevleri'nde atık pil toplama kutuları yerleştiren bayanlar doğayı korumak için çorbada bizim de tuzumuz olsun diyor.
Balçova Belediyesi, atık pillerin çevreye zarar vermeden düzenli şekilde evsel katı atıklardan ayrı toplanması amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın eşi Fatma Çalkaya öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında ilçede hizmet veren yedi Semtevi'ne atık pil toplama kutuları yerleştirildi. Balçovalı hanımlar bu sayede evlerindeki atık pilleri bu kutuda toplayarak doğaya zarar vermesini engelleyecek. Atık pillerin doğaya ve insan sağlığına büyük zararı olduğunu, gelişigüzel çöpe atılmasının, doğrudan veya dolaylı olarak topağı ve suyu kirlettiğinin bilince olan hanımlar, herkesi evlerindeki pilleri atık pil toplama kutusunda biriktirmeye davet etti.