Akhisar Sp, Anayasa Değişikliğine Olumlu Bakıyor

Saadet Partisi (SP) Akhisar İlçe Teşkilatı'nın divan toplantısında konuşan geçen dönem milletveli adaylarından Ahmet Erdoğdu, anayasa değişikliğine destek vereceklerini açıkladı.

Akhisar Sp, Anayasa Değişikliğine Olumlu Bakıyor
Parti lokalinde gerçekleştirilen toplantıda SP İlçe Başkanı Fikret Aysu, Mart ayı içerisinde kutlamaları yapılan Çanakkale Zaferinin 95. yıldönümündeki etkinliklerden dolayı gösterilen ilgiye teşekkürlerini belirtti. Ülke gündeminde bulunan anayasa değişikliklerine değinen, geçen dönem Manisa'dan 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Erdoğdu da, hükümetin ortaya koyduğu anayasa değişikliğine Saadet Partisi olarak destek vereceklerini söyledi. Anayasa değişikliği ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Erdoğdu "Türkiye' nin değişmeyen mutat konuları ekonomik sıkıntılardır. Son günlerde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile hükümet arasında yaşanan gerginlik sonucunda hükümet anayasa değişikliği konusunda bir deklarasyon ortaya koydu ve hükümet sözcüsü Cemil Çiçek ile birlikte neleri değiştireceklerini açıkladılar. İnşallah önümüzdeki günlerde bu demokratikleşme adına ortaya konan anayasa değişikliğini göreceğiz. Saadet Partisi Genel Başkanımız her türlü değişikliğin yanında olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştı. Bizce anayasada değişiklik yerine yeniden çağdaş kriterlere uygun olarak yeniden yazılmalıdır. Ülkemizde cumhuriyet kurulalı 90 yıla yakın olmuş ancak hala Türkiye'de bir sürü anayasa profesörü olmasına rağmen, sivillerin yapmak istediği anayasa konusunda nasıl kamplaşmaların olduğunu üzülerek izlemekteyiz. Hükümetin son seçime kadar yapacağı her türlü anayasa değişikliği meşrudur. Hükümetin halkın her türlü yararına karşı yapılan anayasa değişikliğinde Saadet Partisi sonuna kadar destek verecektir." dedi.
Hükümetin iktidara geldiği günden buyana en büyük hatasının Kemal Derviş' in ortaya koyduğu ekonomi politikasını aynen devam ettirmesi olduğunu öne süren Erdoğdu, "15 günde 15 kanun çıkartılan dönemin ardından ülkemizde tarım ile uğraşan kişi sayısı yüzde 10'lara kadar gerilemiştir. Bunun ardından köylerde tarım ile uğraşan vatandaşlarımız şehirlere geldiler ve şehirlerde kötü şartlarda bir hayat sürmeye mahkum bırakıldılar. Kredi kartı borcu altında bankalara borcu olmayan vatandaşımız neredeyse kalmadı. Özelleştirme adı altında Türkiye Cumhuriyeti kuruluş döneminden buyana yapılan kamuya ait bütün Kamu İktisadi Teşebbüsleri'ni (KİT) yabancılara peşkeş çektirdiler. Buradan alınan 50 milyar doların hepsi 1 yılda ödediğimiz faiz tutarına gitmiştir. Bu hükümet toplumun yüzde 1'ini zenginleştirirken geri kalan kısmını maalesef fakirleştirdi. Hükümet 7 yıl içerisinde kömür ve erzak yardımları yaparak milleti devlete karşı köle ettiler" diye konuştu.