15 Tekel İşçisi Çukurova Üniversitesi'nde İşbaşı Yapıyor

Tekel ve sigara fabrikaları özelleştirildikten sonra devlet tarafından 4-C statüsünde istihdam edilmek istenmeyen ve aylarca Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerinden 15'i Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) işe başlayacak

Tekel ve sigara fabrikaları özelleştirildikten sonra devlet tarafından 4-C statüsünde istihdam edilmek istenmeyen ve aylarca Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerinden 15'i Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) işe başlayacak.
15 Tekel işçisi Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından istihdam edilmesi için Çukurova Üniversitesi'ne gönderildi. Üniversite senatosu toplantı yaparak, 15 kişinin 4-C statüsü kapsamında istihdam edilmesi talebine olumlu yanıt verdi. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bugün Tekel işçileri ile birlikte basın toplantısı yaparak, onlara sahip çıktıklarını söyledi. Akınoğlu, DPT'nin kendilerine 15 Tekel işçisini istihdam edip edemeyeceklerini sorduğunu ve kendilerinin de ihtiyaçları doğrultusunda
istihdamı kabul ettiklerini belirtti. Akınoğlu, "Bize gönderilen Tekel işçilerinin bazılarına meslek olarak çok ihtiyacımız var. Ama ihtiyacımız olmayanları da istihdam edeceğiz. Bu arkadaşlar 4-C kapsamında 11 ay çalışıp 1 ay ücretsiz izne ayrılacaklar. Onları işsiz bırakmayacağız" dedi.
Tekel işçileri uzun süredir Tekel fabrikalarında çalıştıklarını, üniversitede ne iş olsa yapabileceklerini belirterek, "İşsiz kalmak en kötüsü. Burada ne iş olsa yaparız. Çok uzun yılları kapsayan iş deneyimimiz var. Biz buraya çalışmaya geldik" diye konuştular.