Tüyleri ürperten Atatürk reklamı

85. yılını kutlayan Anadolu Sigorta'nın yeni reklam filmi izleyenleri derinden etkiledi.

85. yılını Ulu Önder Atatürk'ün reklamı ile kutlamaya başlayan Anadolu Sigorta, çok konuşulacak bir projeye imza attı.

Reklam filminde konu olarak 1924 Erzurum Depremi seçilirken, yokluk içinde kurulan bir devlet ve o devlete bağlılığıyla bilinen Anadolu insanı anlatılıyor.

Reklam filmi ile ilgili konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, "2010 yılına ‘85 gurur yılı' sloganıyla girdik. Buna uygun olarak hazırladığımız reklam filmi biraz duygusal oldu. TV filmimizde ‘gururlu Türk insanı başkalarına muhtaç olmasın' diye Anadolu Sigorta'nın 85 yıldır üstlendiği rol vurgulanıyor" dedi.

Reklam filminde 1924 Erzurum-Pasinler depreminde yıkılan köyleri ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'un yıkıntılar arasında sessizce oturan yaşlı bir adamla sohbetinin yer aldığını belirten Su şunları söyledi: "İş Bankası'nın sağladığı güçle genç Türkiye'de yaratılan ulusal değerleri güvence altına almak amacıyla kurulan Anadolu Sigorta'nın kuruluşunu anlatan film, Erzurum'un Altınkonak köyünde çekildi. Bu köy, deprem sonrası terk edilmiş. İhtiyarın zor duruma karşın vakur davranışları, devletten bir şey beklemeyen tokgözlülüğünün Atatürk'ü çok duygulandırdığı vurgulanan filmde, bu konuşmadan 6 ay sonra Atatürk'ün talimatıyla Anadolu Sigorta'nın kuruluşu anlatılıyor."

Reklam filminde Atatürk'ü Makedonyalı Mustafa Pireşeva canlandırıyor. Pireşeva'ya 4 saat makyaj yapıldı. 135 kişilik ekibin 60'ı yerel halktan seçildi. Kostümleri ise Veda filminin kostümcüsü Baran Uğurlu hazırladı. 100. yıl hedeflerini de belirlediklerini belirten Su, "Hedefimiz, 2025 yılında her evde bir Anadolu Sigorta poliçesi olması" diye konuştu.

İŞTE O REKLAM FİLMİ