Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Omay Midyat'ta

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay Midyat'a geldi.

Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya ile düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Rektör Bedii Omay amacının Midyat Meslek Yüksek Okulu'nun yeni arazisinde incelemelerde bulunmak ve fikir alışverişi gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Dönemin Midyat Kaymakamı ve şu an Kırıkkale Vali yardımcısı Mustafa Yılmaz ile Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun katkılarıyla, üniversite için 155 dönümlük bir arazi tahsis edildiğini hatırlatan Omay, "İmar işlerini Midyat Belediyesi başlattı ve bitmek üzere. Bugünkü
gelişimizin gayesi de bu 155 dönümlük yerleşke arazisini görmektir. Midyat'ta fakülte projesini ve temellerini nasıl bir süreç içerisinde tekemmül ettirebiliriz, bunun istişaresinde bulunduk" dedi.
Tarihi yerlerde yapılan üniversitelerin yerleşkeye uygun bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Rektör Omay, "Bu tür hususi projeleri yapan sayılı mimar var. Çok yakın haftalar içerisinde proje mimarlarını buraya davet edeceğiz. Araziyi görecekler, Midyat'ı çalışacaklar ve bize tekliflerle gelecekler. Akabinde projeyi yaptıracağız inşallah" şeklinde konuştu.
Midyat Meslek Yüksek Okulu bölümlerinin sayısının arttırılacağını belirten Omay, 2012 yılında meslek yüksek okulunun yeni binasına kavuşacağını bildirdi. Kahvaltıya, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Dilmen, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mesut Eriker, Midyat Meslek Yüksek Okul ve Fakülte Açma Derneği yönetimi de hazır bulundu.