Bu Cumartesi ışıkları söndürüyoruz

"Dünya Saati" kampanyası, Türkiye'de ilk kez 27 Mart'ta gerçekleştirilecek

Bu Cumartesi ışıkları söndürüyoruz
lk kez WWF-Avustralya'nın Sidney'de organize ettiği "Dünya Saati" kampanyası, bu yıl Türkiye'de de ilk kez WWF-Türkiye'nin önderliğinde gerçekleştirilecek. Dört yıldır düzenlenmekte olan "Dünya Saati" kampanyasında milyonlarca kişi, 27 Mart gecesi ışıklarını bir saatliğine kapatarak küresel ısınmaya karşı,görsel bir mesaj veriyor. Dünyada Coldplay, Alanais Morisette gibi dünyaca ünlü sanatçıların desteğini alan kampanyaya Türkiye'den sanatçılar ilk kez bu yıl şarkıları ile katkıda bulunacaklar.

WWF-Türkiye'nin drüzenlediği, Siemens Ev Aletleri ve Dsign'ın sponsorluğunu üstlendiği etkinlikte, 27 Mart Cumartesi akşamı, 20:00-04:00 saatleri arasında Taksim The Hall'de Dünya Saati gecesi düzenlendi. Geceye gönüllü olarak katılan Hale Caneroğlu, Balık Ayhan, Safa Bolat ile Şenlik Bandosu, Velvele ve Alatav, sevilen sanatçılar şarkılarını, küresel ısınma ile mücadele için mum ışığında ve akustik olarak seslendirecekler. Dünya Saati Gecesi'nde ayrıca Ateş Gösterisi ve Sokak Sanatları Atölyesi gösterileri ve Tiyatro Gösterisi de yer alacak. Gecede yaklaşık bin kişinin küresel ısınmaya karşı mücadele için bir araya gelmesi bekleniyor.

DESTEK VEREN FİRMALAR

Dünya Saati 2009'a Türkiye'den binlerce kişi ve 50 şirket destek vermişti. Bu yıl da etkinliğe Türkiye'den birçok büyük firma ve kuruluş destek veriyor. Firmalar, 27 Mart Cumartesi günü saat 20:30-21:30 arasında binalarının ışıklarını kapatacaklar.
* Siemens Ev Aletleri
* Türkiye Bankalar Birliği
* Türkiye İş Bankası
* Akbank
* Finasbank
* Sabancı Center
* Kanyon Alışveriş Merkezi

Dünya Saati nedir?

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından dört yıldır düzenlenmekte olan Dünya Saati kampanyasında milyonlarca kişi, dünyanın her yerinde ışıklarını bir saatliğine kapatarak küresel ısınmaya karşı görsel bir mesaj veriyor. Etkinlik, 4 yıldır yapılıyor.