Anayasa paketi hafta sonu tekrar incelenecek

Hükümetin hazırladığı anayasa değişiklik paketinin hafta sonu yeniden AK Parti'nin hukukçu kurmayları tarafından incelenecek.

Anayasa paketi hafta sonu tekrar incelenecek
Partinin hukukçu kurmayları, hafta başında açıklanan paketin içeriğiyle ilgili yapılan eleştirileri yeniden gözden geçirecek ve pakete son şeklini verecek. Pazartesi günü ise anayasa değişiklik paketi Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak Türkiye Noterler Birliği'ni ziyaret etti. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni tarafından karşılanan Arınç ve beraberindeki heyetin görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü.

Türkiye'nin sosyal ve ekonomik olarak önemli değişimler geçirdiğine dikkat çeken Başkan Yeni, anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu vurguladı. Sivil anayasa hazırlanması bakımından önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Yeni, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na noterlerden de üye seçilmesini istedi.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Arınç, taslağın yönetim kurulu üyeleriyle paylaşıldığını söyledi. Taslağa genel anlamda olumlu yaklaşıldığını anlatan Arınç, önerilerin kendilerine iletileceğini belirtti. Taslağa doğrudan karşı çıkmak yerine doğruların alınıp taleplerin iletilmesi gerektiğini dile getiren Arınç, talepleri hafta sonu ele alacaklarını ve son şeklin verileceğini kaydetti. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yeni'nin talebini de yerinde bulan Arınç, bu konuyu değerlendireceklerini ifade etti.