Anayasa değişikliği paketi yeniden masaya yatırılıyor

AK Parti tarafından hazırlanan anayasa değişiklik paketi hafta sonu yeniden masaya yatırılarak incelemeye alınacak.

Anayasa değişikliği paketi yeniden masaya yatırılıyor
AK Parti içerisinde yer alan hukukçular paketle ilgili yapılan tüm eleştirileri dikkate alarak pakete son halini belirleyecekler. Pazartesi sabahı da anayasa değişiklik paketi Meclis Başkanlığı'na gönderilecek.

Anayasa değişikliği paketi ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile birlikte Türkiye Noterler Birliği'ne gitti. Birlik Başkanı Hasan Yeni tarafından karşılanan AK Parti heyeti burada yaklaşık 40 dakika kaldı.

Türkiye'nin değişime uğradığını belirten Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yeni anayasa’nın da değişmesi gerektiğini söyledi. Sivil anayasa hazırlanması bakımından önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Yeni, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na noterlerden de üye seçilmesini istedi.

Arınç, ise görüşmeden sonra yaptığı açıklamada hazırlanan taslağın yönetim kurulu üyeleriyle paylaşıldığını belirtti.

Genelde hazırlanan taslağa olumlu bakıldığını belirten Arınç, görüşlerin de kendilerine iletileceğini söyledi. Taslağa doğrudan karşı çıkmak yerine doğruların alınıp taleplerin iletilmesi gerektiğini dile getiren Arınç, talepleri hafta sonu ele alacaklarını ve son şeklin verileceğini kaydetti. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yeni'nin talebini de yerinde bulan Arınç, bu konuyu değerlendireceklerini ifade etti.