Hyundai iki vardiyaya çıkıp fabrikaya 500 yeni işçi katıyor

Hyundai Assan Başkanı Um, tek vardiyada 48 bin adet olan üretimin iki vardiya ile 80 bine çıkacağını belirtti. Um, 500 kişilik ek istihdam için eleman alımına devam ettiklerini söyledi

Hyundai iki vardiyaya çıkıp fabrikaya 500 yeni işçi katıyor
Hyundai Assan krizin izlerini hızla siliyor. Şirketin İzmit tesislerinde üretim iki vardiyaya çıkıyor. Neden ise 75 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de üretilecek i20 modeli için Avrupa'dan beklenenden daha fazla talep gelmesi. Türkiye'de satışa sunulan ix35 modeli için düzenlenen basın toplantısında konuşan Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Kwang-Heum Um, geçen yıl tek vardiyada 48 bin adet olan toplam üretimin, bu yıl iki vardiya ile 80 bin adede çıkacağını söyledi. i20 modeli için fabrikada yeni bir üretim hattı kurduklarını ifade eden Um, 500 kişilik ek istihdam için de eleman alımına devam ettiklerini kaydetti.

ÜRETİMİN ÇOĞU AB'YE

i20 ile birlikte Accent Era ve Matrix modellerinin de üretildiği İzmit'te yıllık üretim kapasitesinin 100 bin adete ulaşacağını anlatan Um, "Keşke 150 bin adetlik sipariş gelse, bizde üretsek" dedi. i20'lerin büyük kısmının Avrupa'ya ihraç edileceğini ifade eden Um, i20 ile birlikte 1 milyar TL'nin üstünde ihracat geliri hedeflediklerini de anlattı. Nisanda seri üretimine başlanacak i20'den sonra da yatırımın süreceği kaydeden Um, "Türkiye'ye bugüne kadar 500 milyon dolar yatırım yaptık" dedi.

ix35'in fiyatı 81 bin TL'den başlıyor
HYUNDAI ix35 modeli Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunuldu. SUV-C segmentindeki başarılı Tucson modelinin yerine geçen ix35, ilk etapta 2.0 litre hacmindeki 184 bg'lik dizel motorla, iki farklı donanım paketi seçeneğiyle yola çıktı. İx35'in anahtar teslim satış fiyatı 81 bin TL'den başlıyor. Şirketin Almanya'daki tasarım merkezinde geliştirilen ix35'te bulunan yeni motor düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor.

Denenen modele 10 bin sipariş
i20'NİN üretim çalışmalarını sürdüren İzmit Fabrikası'nın mart başında ziyaretçileri vardı. Hyundai'nin aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda'nın da olduğu tüm Avrupalı distribütörleri, i20'nin pilot üretiminden ilk çıkan araçları incelemek için İzmit'e geldi. Fiyatı henüz belli olmadan üretimin başlayacağı mayıs için yaklaşık 10 bin adet sipariş verdi. Hyundai Assan Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, ilk iki ayda binek oto satışının yüzde 20, hafif ticarilerin yüzde 32 arttığını belirterek tüm tahminlerin yanlış çıktığını söyledi. Tarakçıoğlu, "Alım bireyselde düştü KOBİ ve filo da arttı. Bu canlanma demek. Bu yıl pazar 520 binlere çıkar" dedi.