Ardahan'da Muhtarlara Hizmet İçi Eğitim Semineri

Ardahan'da muhtarlara yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Ardahan'da Muhtarlara Hizmet İçi Eğitim Semineri
Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde başlayan ve iki gün devam edecek olan muhtarların hizmet içi eğitim seminerine il merkezine bağlı köy ve mahalle muhtarları katılıyor.
Ardahan Vali Yardımcısı Alper Balcı, açılış bölümünde yaptığı konuşmada seminerin verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Seminerde konuşan Emniyet Amiri Burak Güler, muhtarların bölgelerinde yaşadığı en küçük bir olumsuzluklarda dahi kendilerine ihbarda bulunmalarını istedi.
Güler, asayiş olaylarının önlenmesi konusunda vatandaş polis işbirliğinin önemine dikkat çekerek, "Bölgede hayvan hırsızlığı, dilencilik yapanlar, çevreyi rahatsız edenlerle mücadele etmemiz ve bunlarda en az şekilde etkilenmemiz için vatandaş ve muhtarlar devletle iş birliğinde olmalıdır" dedi.
Vatandaşın ihbarda bulunurken çekinmemesi gerektiğini söyleyen Güler, "Örneğin siz şunu diyebilirsiniz, 'ihbarda bulunsam ne olacak ki? Nasıl olsa serbest bırakılacak! Böyle düşünürseniz, siz kaybedersiniz. Belki sizi rahatsız eden biri hapis cezası almayabilir, ama kabahatler kanununa göre para cezası alır. Bu da karşı taraf için çok önemli bir uyarıdır. Sizi rahatsız eden biri sarhoş olduğunu düşünün. Bu cezada 30 TL bile olsa, sarhoşu olumsuz etkiler" diye konuştu.
İki gün devam edecek olan seminerde, jandarma, nüfus müdürlüğü ve valilikteki bazı birim yetkilileri muhtarların ilgi alanlarıyla ilgili bilgi verecekler.