Söke Belediyesi Uluslar Arası E-belediyecilik Çalıştayında

Türkiye Cumhuriyeti Devleti e-Devlet uygulamalarında dünyaya örnek olurken; e-Belediyecik alanında çalışmaları ile Türkiye'ye örnek olan Söke Belediyesi heyeti Ankara'da gerçekleşen Uluslar arası e-Belediyecilik Çalıştayına katıldı

Söke Belediyesi Uluslar Arası E-belediyecilik Çalıştayında
Türkiye Cumhuriyeti Devleti e-Devlet uygulamalarında dünyaya örnek olurken; e-Belediyecik alanında çalışmaları ile Türkiye'ye örnek olan Söke Belediyesi heyeti Ankara'da gerçekleşen Uluslar arası e-Belediyecilik Çalıştayına katıldı.
Suriye yerel yönetimler Bakanlığı Başkanlığında ülkenin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, bazı kamu dairelerinin bilgi işlem yöneticileri ve üst düzey bürokratlarından oluşan 13 kişilik Suriyeli heyet; Türkiye'deki e-Devlet çalışmalarını incelemek üzere Ankara'ya geldi. Başbakanlık e-Devlet çalışma grubu ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslar arası e-Belediyecilik Çalıştayı'na konuk olan Suriyeli heyete Söke Belediyesi ve SAMPAŞ heyeti e-Belediyecilik ile ilgili sunum yaptı. Çalıştaya Söke adına Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Bilgi İşlem Sorumlusu Mehmet Zeylan katıldı.
Çalıştayın ilk gününde Pazartesi günü Ankara'da Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)'nde gerçekleşen toplantılar zincirinde Söke Belediyesi ve SAMPAŞ ekibi 10.00 ile 13.30'da saatleri arasında sunum gerçekleştirdi. E-Belediyecilik ile ilgili çalışmalar ile ilgili sunum sonrasında Suriyeli heyetin yoğun soruları ile ilgi gösterdiği öğrenildi.
Gerçekleşen toplantılar sonunda Suriyeli ve Türk heyetler birbirlerine çeşitli hediyeler vererek, birbirlerini kutlarlarken; Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi tarafından Suriyeli heyete Söke'yi tanıtan CD ve kitapçıklar ile e-Belediyecilik çalışmalarından oluşan bir dosya sunuldu.
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi Başbakanlıktan alınan davet üzerine Uluslar arası Çalıştaya katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. E-Belediyecilik alanında örnek gösterilmenin kendileri ve Söke için çok önemli olduğunu belirten Başkan Özekmekçi; "E-TR Ödüllerinde yaşadığımız onurun ardından Türkiye'nin örnek belediyelerinden biri olarak resmi ziyaretlerinde Suriyeli heyete sunum yapmak olmak bir başka onur" dedi.