Azot Yolundaki Kömür Depoları Kalkıyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinde İslamköy mevkiinde bulunan ve ruhsatsız olduğu öne sürülen kömür depolarının kaldırılacağı bildirildi.

Azot Yolundaki Kömür Depoları Kalkıyor
AK Parti Gemlik ilçe teşkilatı yöneticileri Elazığlılar Derneğini ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanı Oktay Kahveci, Dernek Başkanı Ercan Gökalp'in azot yolundaki kömür depolarından vatandaşların şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine, Bursa Büyükşehir Belediyesi encümeninin geçen ay almış olduğu kararla o bölgede ruhsatı olmayan kömür satış depoları hakkında kapatma kararı çıktığını söyledi. Kahveci, "Belediye meclis üyemiz ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi encümeni üyesi Refik Yılmaz'ın bizlere aktardığı bilgilere göre oradaki depolar kapanıyor. İslamköy'de oturan ve serbest bölge yolunu kullanan işletmelerin en fazla şikayetçi olduğu bu depolar çevre ve insan sağlığı üzerinde oldukça olumsuz etkiler bırakıyordu. Özellikle yaz aylarında İslamköylüler kömür tozu yuttuklarını ve her hafta şikayete geldiklerini söylediler. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Müdürlüğü'nün yaptıkları incelemede, insan sağlığını hiçe sayan bu uygulamaya son verildi. Oradaki işletmeler yeni yer bulduklarında taşınacaklar" dedi.
Kahveci, 18 uygulamasıyla DOP oranlarının yüzde 40 a yakın olarak yeniden tespit edildiğini söyleyerek , "Belediye Başkanı Fatih Güler'i seçimlerde vaat ettiği oranları uygulamaya davet ediyorum. Geçen yıl yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde belediye başkanımız çevre yolunun ötesinde 1/1000'lik uygulama imar planlarında 18 uygulaması yapılırken, yürürlükte olan yüzde 40'lık oranın çok yüksek olduğunu söyledi. Eğer kendisi belediye başkanı seçilirse bunu yüzde 30, hatta yüzde 25 lere kadar çekeceğini söyledi. Bu şu demektir: Vatandaşın 1 dönüm yerinden 400 metre yerine 250 metre yer kamulaşacak, yani vatandaşın yeri elinden çıkmayacak. Ancak yeni yapılan planlarda görüyoruz ki geçen dönemde uygulanan oran aynen devam ediyor. İnsanlara verilen sözlerin tutulması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına belediye başkanından vermiş olduğu sözleri yerine getirmesini ve alınan oyların hakkının ödenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.