2010 Yılı İlk Dönem Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

2010 yılı ilk dönem koordinasyon kurulu toplantısı Karabük Özel İdare Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2010 Yılı İlk Dönem Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
2009 yılında Karabük'te gerçekleştirilen yatırımların değerlendirildiği ve 2010 yılı yatırım programı üzerinde koordinasyon sağlanmasına yönelik gerçekleştirilen toplantıya Vali Nurullah Çakır başta olmak üzere Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk Nayır, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal Kaymakamlar, Yatırımcı Bölge ve İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Çakır ilk olarak kısaca 2009 yılının bir değerlendirmesini yaparak, aynı zamanda sektör bazında yatırım programının değerlendirileceği kurum kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanmasına yönelik gerçekleştirilen bu toplantının önemine dikkat çekerek 2009 yılı içersinde toplam olarak 190 proje yürütüldüğünü bu projelerin toplam bedellerinin 620 milyon lira olarak gerçekleştiğini geçmiş yıllara yönelik olarak bu projelere 291 milyon lira harcama yapıldığını ifade ederek yıllık ödeneğinin 79 milyon olduğunu ifade etti. 2009 yılı itibariyle ilin kalkınmışlığının ve yaşama kalitesinin artırılmasına yönelik tüm projelerde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çakır, hafta sonu gerçekleştirilen "Havza Boyu Koruma" panelinde de ortaya çıkan olgunun ortak akıl işbirliği ve dönüşüm olduğunu bu bağlamda hükümetin çok başarılı olarak uyguladığı, yerelin ihtiyaçlarını ve sorunların yerel yöneticiler eliyle çözülmesini sağlayan, yetki devri uygulaması olarak gösterdi. 5 yıl içersinde 50 milyon liranın üstünde ve yüzde 95' i yatırım projesi olan KÖYDES projelerini örnek olarak hatırlatan Vali Çakır, "Bölünmüş yollar olarak son 2 yılda çok önemli gelişmeler yaşandığı aynı azmin ve başarının 2010 yılında devam etmesini arzuladıklarını sözlerine ekledi. Eğitim yatımları olarak Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen projeleri oldukça önemsediklerini yakın geçmişte müjdesi verilen Tıp Fakültesinin üniversitenin geleceği ile ilgili olarak ümit verici bir gelişme olduğunu bununla beraber olarak sağlık sektörünü etkileyeceğini devlet hastanesi ek bina projesinin ihale aşamasında olduğunu 300 yataklı devlet hastanesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini Tıp Fakültesinin ilin sağlık sektörüne oldukça önemli katkılar sunacak" dedi.
2010 yılı koordinasyon toplantısında, Karabük girişinde bulunan ismet paşa köprüsünün asfalt işlerinin yapılması, bölünmüş yollar ile ilgili olarak güvenlik bazında gerekli bariyer sistemlerinin oluşturulması, yolların peyzaj çalışmalarının yapılması, ağaçlandırma faaliyetleri katı atık bertaraf tesisi, stat ile ilgili yürütülen çalışmalar, Aktaş ve Andıraz barajlarının son durumları, iş-kur projeleri ve son olarak doğalgaz projeleri, öne çıkan konular arasında yer aldı. Vali Nurullah Çakır, toplantının son bölümünde Karabük'ün deprem kuşağında yer alan bir il olması sebebiyle tüm kuruluşların hazırlıklı olmasını kurumların bu yönde gerekli eğitim çalışmalarını yürütmesi gerektiği de ifade etti.
"ÜNİVERSİTENİN KOORDİNASYONA ACİL İHTİYACI VAR"
Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise Üniversitenin acilen koordinasyona ihtiyacının olduğunu söyleyerek, yaşanan sıkıntıları dile getirdi.
Uysal, "Bazı şeyleri Devletimizin imkanlarını el ele gönül gönüle verdiğimiz zaman bu ülke için çok daha fazla yatırım yapılabileceğine inanıyorum. Belki de bugünlerde en fazla yardıma ihtiyaç duyan kurum olarak Karabük Üniversitesi sizlerin başta Vali Nurullah Çakır Başkanlığında koordinasyonuna acil ihtiyacı var. Devletimizin imkanlarının çok geniş olduğunu biliyoruz. Bir başka kurumda araç gereç veya bu maddi imkanlar varken, bunu diğer kurumdan sakınması bence bu başarıyı baltalayan etkenlerden bir tanesidir. Şimdiye kadar Karabük Üniversitesi bu el birliğini gönül birliğini sağlayarak bizle beraber kurulan 41 üniversite içerisinde çok ileri boyutlara geldi. Burada ufak bir sorunumuz var. 16 yıldır devam eden de bir Teknik Eğitim Fakültemiz var. Devlet Planlama Teşkilatına gittiğimiz taktirde de Hocam bu projeyi bitirelim diyorlar, ancak 16 yıldır da bitme şansı olmamış. İnşallah bu yıl ek bir ödenek tahsis edilecek olursa 16 yıldır da devam eden Teknik Eğitim Fakültesi de bitirilmiş olacaktır. Yine Üniversitemizin kuruluş yeri bir yarım ada şeklinde ve yarım adaya ulaşmak için de acilen bir köprüye ihtiyacımız vardı ve şimdi Nisan ayı içersinde köprümüzün temelini hep birlikte atacağız. Yine Devlet Planlama Teşkilatına vermiş olduğumuz bir proje desteklendi. Merkezi Laboratuar Projemiz vardı, malzeme laboratuarı olarak inşa edeceğiz.onun da ihale çalışmaları devam ediyor bunun da ihalesini önümüzdeki aylarda yapacağız. Hali hazırda devam eden iki tane projemiz var, bir tanesi Rektörlük binamız, ikincisi de merkezi dersliklerimiz bunların ödenekleri var. İnşallah belirlenen takvimde bunları tamamlamış olacağız. İl Koordinasyon Kurulunda her kurum gelip bütçelerini anlatım gitmesi değil, Valimizin de Başkanlığında bir kurum diğer kuruma ne yapabilir onun da tartışmasının yapılması bu İl Koordinasyon Kurullarının daha etkin ve verimli bir şekilde çalışacağı kanaatindeyim" dedi.