Ergenekon'da 11 gizli tanıktan çarpıcı suçlamalar

Erzincan'daki Ergenekon soruşturması iddianamesinin çatısını gizli tanık ifadeleri oluşturuyor.

Ergenekon'da 11 gizli tanıktan çarpıcı suçlamalar
  İddianamede , 11 gizli tanık ö ; nemli isimlere ç ; arpç ; ı suç ; lamalar yö ; neltmiş . İşte tanıkların ifadelerinden bazı başlıklar .

11 gizli tanık . . . Erzincan ' daki Ergenekon iddianemesi , onların ifadeleriyle şekillendi . Herbiri 14 sanığa yö ; nelik ciddi suç ; lamalar iç ; eriyor .

En ö ; nemli gizli tanık Efe . . . Ü ; st dü ; zey bü ; rokrat olduğu belirtiliyor . Onun ifadeleri , kendisine kene ile suikast yapılacağını savunan eski İliç ; Savcısı Bayram Bozkurt ' un iddilarıyla ö ; rtü ; şü ; yor .

Savcı tutuklu başsavcı İlhan Cihaner ' le sık sık gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; sö ; yleyen Efe ifadesinde , ' Cihaner Erzincan ' daki cemaat ve tarikatların kö ; kü ; nü ; kazıyacağını sö ; ylü ; yordu ' dedi .

Ve Ergenekon soruşturması kapsamında ele geç ; irilen irticayla mü ; cadele eylem planının Erzincan ' daki bazı adli ve askeri birimlerce uygulamaya konulduğunu ileri sü ; rdü ; .

Gizli tanığın iddiasına gö ; re , kentte geç ; en yıl 3 . Ordu Komutanı Saldıray Berk tarafından seminer adı altında darbe toplantısı yapıldı .

İrticayla mü ; cadele eylem planında imzası bulunduğu ileri sü ; rü ; len Dursun Ç ; iç ; ek ve Cihaner de oradaydı . İddianameye gö ; re , gizli tanık Efe , toplantıya katılan rü ; tbeli personeli ayrı ayrı teşhis etti .

Cihaner ' in adliyeden başlayarak fişleme yaptığını ö ; ne sü ; ren gizli tanık Efe , astsubay Şenol Bozkurt tarafından başsavcıya bir CD iletildiğini iddia etti , ' CD ' de cemaat ve tarikatlarla ilgili bilgiler ile aralarında bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu birç ; ok kişinin ses kaydı varmış ' dedi .

Gizli tanık Munzur , sanık astsubay Şenol Bozkurt ' un , eski İliç ; Savcısı ve kentteki cemaatlere yö ; nelik komplo kurmak iç ; in plan yaptığını ileri sü ; rdü ; .

Şenol Astsubay ' ın emirleri Albay Recep Genç ; oğlu ' ndan aldığını sö ; yleyen tanık , Albay Dursun Ç ; iç ; ek ' i fotoğrafından teşhis ederek , havalimanından karşılayıp Erzincan ' a getirdiğini ve işyerinde sohbet ettiğini de iddia etti .

Tanık X , sanık askerlerden birinin kendisine , Erzincan baraj gö ; lü ; nde bulunan mü ; himmatlarla polise komplo kurmak iç ; in gizli tanık olmayı ö ; nerdiğini sö ; yledi . Plana gö ; re , tanık X mü ; himmattı polisin koyduğunu sö ; yleyecekti .

Bir dö ; nem jandarmaya da muhbirlik yapan gizli tanık ' Erzincan ' ise Başsavcı Cihaner ' in kendisini tehdit ettiğini savundu , ' Cemaate ait ev , yurt ve eğitim kurumlarına silah , mü ; himmat ve benzeri suç ; unsurlarını yerleştirmemi istedi ' dedi . . Bu iş iç ; in kendisine 800 bin TL ö ; nerildiğini iddia etti .

' Kadınlarla tuzak ve şantaj , bir savcının kaza kurşununa hedef seç ; ilmesi planı , darbe sonrası makam vaadleri , 9 askerin şehit dü ; ştü ; ğü ; terö ; r saldırısyla ilgili kuşkular ' ve daha fazlası . İddiaların hepsi , iddaname tanık ifadesi olarak girdi .