Mhp Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır

MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, 'Anayasa değişikli konusunda hükümeti samimi, ciddi ve dürüst bulmuyoruz' dedi.

Mhp Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır
Şandır, MHP Mut ilçe binasında yaptığı konuşmada, hükümetin hazırladığı anayasa değişiklik teklifinin henüz kendilerine ulaşmadığını ve içeriğinde ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Özellikle yargı reformu adı altında hükümetle Yargıtay'ın hükümetle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu arasında yani yüksek yargıyla hükümet arasındaki kavgaya çatışmada hükümetin elini güçlendirecek bazı anayasada değişiklikler yapacakları yönünde gazetelere yansıyan bilgiler bulunduğunu ifade eden Şandır, "Biz anayasa değişikliği konusunda hükümeti samimi, ciddi ve dürüst bulmuyoruz. Hangi sebeple anayasa değişiklik teklifi yaptıklarını toplum adına soruyoruz. Acaba AK Parti hükümeti başlattığı bu PKK açılımı gereği anayasa değişikliği yapmak mı istiyor? Bu anayasa değişikliğini acaba yargıyla olan kavgasında elini güçlendirmek için mi yapmaktadır? Ya da AK Parti hükümeti bundan sonraki dönemde yüce divanda yargılanmasına tedbir mi geliştirmekte? Topluma bunları açıklamak mecburiyetindeler. 7,5 yıl anayasada hiçbir değişiklik yapmayacaksınız. Bugün gelip anayasayı değiştirmeye çalışacaksınız ve anayasa değişikliği için de bir uzlaşma, bir mutabakat aramayacaksınız. Bunun arkasında iyi niyet aramak mümkün değil" diye konuştu.

MHP olarak, topluma bir anayasa değişikliği yapılması gerektiğini, 82 anayasasının günümüzün şartlarına uydurulması gerektiğini ısrarla söylediklerini ifade eden Şandır, "Eğer hükümet samimi ve ciddiyse önce anayasanın 83. maddesini yani dokunulmazlıkları sınırlayacak değişiklikleri yapmalıdır" dedi.

Roman açılımı konusunda Başbakan Erdoğan'ın bölücülük yaptığını ileri süren Şandır, Türkiye'de yaşayan herkesin bu devletin eşit vatandaşı olduğunu bu vatandaşların ne inanç farklılıkları ne etnik farklılıklarının onları ayrıştırmaya yetmeyeceğini söyledi. Şandır, "Başbakan 'benim Kürt vatandaşlarım, Roman vatandaşlarım' diyerek bu toplumu etnik temelden veya inanç temelinde ayrıştırıyor bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Roman olmak bu ülkede milletvekili olmaya bir engel değildir. Bu sebepten dolayı sayın Başbakan açılım yapacağım derken milleti ayrıştırıyor. Mevcut anayasamıza göre de bölücülük yapıyor. Bu ülkeyi etnik ve inanç temelinde ayrıştıran her siyaset bölücü siyasettir her eylem anayasamıza göre de suçtur. Başbakan bölücülük yapmaktadır" şeklinde konuştu.