Kemaliye İlköğretim Okulu'na Çevre Ödülü

Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği (SARÇED) çevreye en duyarlı köy ilköğretim okulu seçilen Kemaliye İlköğretim Okulu'na ödülü düzenlenen törenle verildi.

Kemaliye İlköğretim Okulu'na Çevre Ödülü
Plaket verilme törenine Kaymakam Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, İl Genel Meclis üyeleri ve Muhtar İbrahim Kıvrak, öğrenmenler ve öğrenciler katıldı.
Düzenlenen törende konuşan SARÇED Başkanı Cengiz İlhan; "2009 Yılında yapılan Ortaca Çevre ve Turizm Festivali etkinlikleri içinde Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği olarak köy ilkokulları arasında çevreye en duyarlı okullar arasında yapılan değerlendirmede, Kemaliye İlköğretim Okulu birinci gelmiştir. Bu nedenle bu gün burada düzenlenen törenle Kaymakamımız Mustafa Gürdal tarafından Okul Müdürü İlyas Akbal'a maddi yardım ile palaket verilecektir. Okul Müdürü, Öğretmen ve Okul Aile Birliği tarafından bizlere gösterdiğiniz yakınlıktan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonrada umuyorum ki, Kemaliye İlköğretim Okulu bu çevre duyarlığını devam ettirecektir. Hepinizi kutluyorum" dedi.
Kaymakam Mustafa Gürdal ise, "Sarıgerme Çevre ve Eğitim Derneği tarafından değerlendirmede okulunuz çevre duyarlığı bakımından birinci seçilmiştir. Sizleri bu plaketi vermekten gurur duyoyorum. Bundan sonrada bu duyarlılığınızı devam ettirip, okulunuzu daha iyi yerlere getireceğinizi bekliyorum. Hepinizi kutluyorum" şeklinde konuştu.
SARÇED tarafından verilen plakette; "Sarçed Ortaca Çevre ve Turizm Festivali'nde 2009 Dünya Çevre Haftası Dolaysıyla yapılan etkinliklerde İlçe İlköğretim Okulları Çevreye Duyarlı Ödülünü Kemaliye İlköğretim Okulu Kazanmıştır" ifadelerine yer verildi.