Simav'da Çanakkale Zaferine Coşkulu Kutlama

Kütahya Simav'da, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi

Kütahya Simav'da, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. İki aşamalı Törenlerin ilki Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Buradaki törende Anıta Çelenkler Konuldu. Saygı Duruşunun Ardından İstiklal Marşı Okundu. Askerlik Şubesinde görevli Personel Üstçavuş Gökhan Taş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Çanakkale zaferinin milli mücadele ruhu ile kazanılmış büyük bir zafer olduğunu söyledi. 18 Mart'ın dünya ve Türk tarihine mal olmuş ve binlerce şehidin yad edildiği en önemli gün olduğunu, mazisi insanlık tarihi kadar eski olan Türk milletinin geçmişte ve günümüzde kutsal bildiği tüm değerler için gerektiğinde canını verdiğini, vermeye de devam ettiğini belirten Üstçavuş Taş, "Milletimiz için vatan severlik kavramı çok önemli olup, vatan sevgisi için günümüze dek binlerce şehit, binlerce gazi verilmiştir. Ortaçağı kapatıp Yeniçağ'ı açan bir ulus olarak Çanakkale'de, Kars Sarıkamış'ta, Antep savunmasında, Sakarya'da, asteğmen Kubilay ile Menemen'de, dünya barışı için Kore'de, milletimizin fertlerinin katledilişinin önüne geçmek için Kıbrıs'ta, iç güvenliğimiz için başta doğu ve güney doğu Anadolu olmak üzere yurdumuzun her alanında Türk askeri ve güvenlik kuvvetleri olarak şehitler verilmiştir. İşte bu şehitlerimiz ve gazilerimiz ulusumuza yön veren eşsiz kahramanlardır. Bu özel günde kahramanlarımızın bizlere bıraktığı şehit analarımıza, babalarımıza Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir ferdi olarak saygı ve şükranlarımızı sunuyor, bizler için en önemli emanetlerden birisinin de şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri olduğunun altını çiziyorum" dedi.
Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Belediye Yeni Düğün Salonuna geçen protokol üyeleri daha sonra buradaki törenleri izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende okulun tarih öğretmeni İbrahim Altuntaş Çanakkale Savaşında gösterilen iman gücünün bugünün gençlerine örnek olması gerektiğini ifade etti. Altuntaş," Çanakkale'de o ağırlıklardaki bir mermiyi kaldıran Seyit onbaşı imkansız gibi görünen bir hareketi gerçekleştirerek savaşın seyrini değiştirmiştir. Bu timsalde de görüldüğü üzere bugünün gençleri Seyit onbaşıda olan o iman gücü ve vatan aşkından örnek almalıdır"diye konuştu.
Simav Kaymakam Vekili Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutan Vekili Yurdaer Karaca, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Özalp, siyasi partilerin ilçe başkanları, resmi daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve şehit aileleriyle gazilerin katıldığı etkinlikler, Simav Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen canlandırmalar ve şiirlerle sürdü.