Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Basınla Buluştu

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Seyirtepe Sosyal Tesislerinde Gaziantep'te faaliyet gösteren basın mensuplarıyla buluştu.

Toplantıya; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Cemiyet Başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Üniversite hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, üniversitelerin tel duvarlar içinde olan bir yer olmadığını belirtti. Üniversitelerin bulunduğu bölgeyle, şehirle bütünleşen kurumlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, üniversitelerin ürettiği bilgiyi toplumla paylaşması gerektiğini vurguladı.
"Üniversite, akıl ve etiğin kurumsallaştığı zirve kurumdur" diye konuşan Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, şehirle bütünleşme noktasında medya mensuplarıyla görüş paylaşmanın üniversiteye katkı sağlayacağını söyledi. Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Hareket eden sistemlerde mutlaka hata olabilir. Eğer durursanız düşme ihtimaliniz yoktur. O nedenle bizde yürürken hatalar yapabiliriz, eksikliklerimiz olabilir. Şehrimiz başta olmak üzere ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Üniversite, sadece öğrenci ayağı
ile değil, çalışanıyla, projeleriyle de şehirle bütünleşmelidir. Şehirle bütünleşme noktasında medya ile medya mensuplarıyla da bu görüşlerimizi paylaşmak, elbette ki bizi daha ileriye götürerek, bize daha çok ivme katacak, yanlışlarımız konusunda bizi uyaracaktır. Üniversite rektörlüğünün bir krallık olmadığını, mutlaka hesap verilebilir bir yer olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Yönetim bazında, ülkemizin ileriye gitmesini sağlamak noktasında hareket ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Gaziantep Üniversitesi'ne 'Parlayan Yıldız' diyoruz. Çünkü Üniversitemizi, dünya çapında parlayan bir üniversite haline getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Üniversitenin alışılagelmişin dışında şehirle bütünleşmesi gerektiği inancında olduğunu söyleyen Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Üniversite etken konumda şehrin gelişimine katkıda bulunan bir yandan iyi bir tahsil vererek, bir yandan da ürettiği bilgiyi toplumla paylaşarak mutlaka katma değer üreten yerler olmalıdır. Üniversitenin mutlaka öncü rol alması gerekir. Yönetişim bazında bir takım oyunu oynayarak, şehirle bütünleşerek bu görevi yapacağımıza inanıyorum. Çünkü üniversite aklın kolektif olarak
kullanıldığı en etkin kurum olmalıdır. Bir yandan özerk yapısıyla, bir yandan da topluma karşı sorumluluk yapısının bilinciyle mutlaka topluma karşı öncü olan bir yerdir" ifadelerini kullandı.