Düzce'deki Huzur Evinin Kapasitesi 2 Kat Arttırılacak

Düzce Valisi Bülent Kılınç 'Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur' sözünü her zaman hatırlamalıyız' dedi

Düzce Valisi Bülent Kılınç "Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur" sözünü her zaman hatırlamalıyız" dedi.
Vali Bülent Kılınç Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi; "Yaşam sürecinin doğal bir evresi olan yaşlılık dönemi, tecrübeyle yoğrulmuş hayatın özel bir dönemidir. Onların tecrübelerinden yararlanabilmek, onları toplumsal yaşamdan koparmadan, en iyi koşullarda yaşatabilmekle mümkündür. Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerini, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlılarımızın karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulması, toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biridir."
Vali Bülent Kılınç, kentteki huzurevinin kapasitesinin iki katına çıkartılacağını belirterek, "Düzce'de de direkt insana yapılan hizmetleri kapsayan sosyal hizmetler alanına yönelik hizmetlerimizi artırarak sürdürmekteyiz. Bu kapsamda, yaşlılarımızın bundan sonraki dönemlerini daha iyi geçirmeleri için Hilmi Çilingir Huzurevine ek bir blok daha kazandırarak 50 olan kapasitemizi en kısa zamanda 100'e çıkartacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur' sözünü her zaman hatırlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir ömür geçirmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.