'3. Sayfadan Kadın Hikayeleri' Samsun'da

Samsun Düşevi Oyuncuları '3. Sayfadan Kadın Hikayeleri' adlı oyunu İlkadım Belediyesi Tiyatro Festivali açılış gününde Gazi Sahnesi'nde ücretsiz olarak sahneleyecek.

'3. Sayfadan Kadın Hikayeleri' Samsun'da
Kadına şiddetin anlatıldığı "3. Sayfadan Kadın Hikayeleri" adlı oyun yeniden sanatseverlerle buluşacak. Samsun Düşevi Oyuncuları, gazetelerin üçüncü sayfalarından esinlenerek oluşturdukları 6 farklı hikayeyi gerçekçi bir üslupla sahneleyerek seyirciye yeniden sunacak. Mart 2006 tarihinden itibaren "3. Sayfadan Kadın Hikayeleri" isimli oyunu sergilemeye başlayan Düşevi Oyuncuları, 5. yılında İstanbul, Bursa, Gebze ve Tokat'ta sahnelendi.
Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden esinlenilerek sekiz yazar tarafından kaleme alınan oyun, şimdiye kadar kadın sorunları için kullanılan dilden çok daha farklı bir dile ve anlatım tekniğine sahip. Hikayeler hiçbir didaktik unsur kullanmadan, yeni gerçekçi anlatımla olanı hatırlamayı amaçlıyor.
Oyun, kadının içindeki isyanı "Eğer biri ağlıyorsa sakın akıllıca laflar etmeye kalkmayın. Elinizden geliyorsa dünyayı değiştirin. Yok, buna gücünüz yetmiyorsa susun ve üçüncü sayfada bir hikaye olmak için bekleyin" şeklinde dile getiriyor.