Çetin Doğan'ın avukatından 20 sayfalık mektup

Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkili hakkında gündemde yer alan iddialara ilişkin olarak basın mensuplarına verilmek üzere 20 sayfalık mektup hazırladı.

Çetin Doğan'ın avukatından 20 sayfalık mektup
Fikret Bila ile yaptığı ropörtajda Balyoz Güvenlik Harekat Planı'na ilişkin soruşturmanın "Olay ciddidir ve bugüne kadar belki yaşanan olayların TSK üzerindeki etkisi açısından en önemlilerinden birisidir. Ve en ciddilerinden birisidir" diyen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sözlerine yanıt, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan 1'inci Ordu eski Komutanı emekli Orgerenal Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen'den geldi.

Balyoz Güvenlik Harekat Planı'na ilişkin soruşturmanın gayri ciddi olduğunu savunan avukat Celal Ülgen, "Sayın komutan 'En ciddi' demişti. Ben de 'En geçersiz, en gayri ciddi iddia' diyorum. Bu açık ve net. Bunu Çetin Bey de diyor, ben de diyorum" dedi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Milliyet Gazetesi'nde Fikret Bila'ya verdiği ropörtajında, Balyoz soruşturmasına ilişkin sözlerine ilişkin Çetin Doğan'ın neler düşündüğünün sorulması üzerine avukat Celal Ülgen şunları söyledi:

"Sayın İlker Başbuğ komutanın konuyu bir kez de özellikle benden dinlemesini ve bizim savunmamızı almasını isterdim. Çünkü 'Balyoz Harekat Planı' bugüne kadar gelmiş geçmiş planların, iftiraların içerisinde ayağı yer basmayan bir plandır. 'En ciddi' demişti sayın komutan ben de 'en geçersiz, en gayri ciddi iddia' diyorum. Bu açık ve net. Bunu Çetin bey de diyor ben de diyorum. Kesinlikle TSK'ya ve bazı komutanlara yöneltilmiş en gayrı iddia 'balyoz' iddiasıdır. Çünkü her şey açık, legal bir seminer var. Bu ses bantlarını savcılar çözümlediği zaman bütün ayrıntıyı görecekler. 'Balyoz', 'Çarşaf', 'Suga' gibi planların olmadığını da görecekler. Bunun neresi ciddi, bunun yanıtını bunu ciddi görenler de vermeli."

ÇETİN DOĞAN, BASIN MENSUPLARINA MEKTUP GÖNDERECEK

Çetin Doğan, basın mensuplarına gönderilmek üzere 20 sayfalık bir mektup yazdığını bu mektupta açıklamalarda bulunacağını belirten avukat Celal Ülgen, Doğan'ın sağlık sorunlarının devam ettiğini söyledi.

Çetin Doğan'ın tam teşekküllü hastaneye gitmeyi reddettiğini ifade eden avukat Celal Ülgen, "Çetin Paşa, öncelikle savcılıktaki hukuki girişimlerin sona ermesi gerektiğini, eğer tahliye olacaksa sağlık durumundan değil hakkındaki suçu kanıtlayacak bir delil bulunmadığı için tahliye olması gerektiğini söylüyor. Sağlık nedeniyle tahliye olmasının kamuoyunda bu suçla irtibatlı olduğu kanısı oluşur diye düşünüyor. Bir kimsenin özgürlüğü kısıtlanınca ve bunun ne zaman biteceği belli olmayınca, her karşılaştığınız da gözlerindeki ışığın giderek söndüğünü görüsünüz. Çetin Paşa'nın da bu sağlık koşularının hayati endişeler taşıdığını görmekteyim" dedi

BALYOZ GÜVENLİK HAREKAT PLANI SAHATE İDDİASI

Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nın sahte olduğunu ifade eden avukat Celal Ülgen, "11 sayfa ve çeşitli ekleri var. Gerçek hareket planı, Egemen Harekat Planı' denen 5 sayfa ve ekleri ile toplam 50 sayfa. O sahte olan deliller özellikle 11 ve 17 nolu CD'lerde toplanmış. Bu 11 ve 17 nolu CD'ler resmi plandaki ses kayıtlarında yok. Savcılık 11 ve 17 sayılı CD'lerdeki bilgilerle bu 'Balyoz', 'Suga', 'Çarşaf'taki bilgilerle, gerçek seminerdeki bilgiler arasında ki kimi benzerlikleri soruyor" dedi.

Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nın bilgisayar ortamında 2 Aralık 200'de hazırlandığının söylendiğini belirten avukat Celel Ülgen, "Biz de iddia ediyoruz ki Balyoz Harekat Planı aslında 2003'de gerçek plan seminerinden sonra hazırlanmış ve kimi konularda benzerlik yapılsın diye mizansen hazırlanmıştır. Bilgisayarda bunları yapmak kolaydır. Örneğin yaşanmamış bir zamanı bilgisayarda ayarlayıp belgeyi kaydedebilirsiniz. Çok eski bir zamanda da... Zamanla bunun örneklerini size göstereceğiz. Örneğin sayın savcının bilgisayarından çıktığını kanıtlayan yaşanmamış 2015 sene ilişkin bunlar hazırlanabilir. Dijital verilerde bunlar mümkündür. Bunu kanıt kabul etmek mümkün değildir. Onlar söz konusu CD'lerle ilgili TUBİTAK'ta inceleme yaptıklarını söylüyorlar ama bu söylediğim cevapları alıp almadıklarını bilmiyorum" diye konuştu.

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun Karagah isimli kitabında avukatlar gösterilmeyen gizli belgelerin de yer alması konusunda ne diyeceği sorulan avukat Celal Ülgen, "Eğer bizden gizlenen belgeleri orada görürsek Barasu'ya teşekkür telgrafı çekeceğim" dedi.