Seyyar Balıkçı Taciz İddiasıyla Öldürülmüş

Samsun'da sokak ortasında arkadaşı seyyar balıkçıyı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahıs, yargılandığı mahkemede arkadaşını kendisine tacizde bulunduğu için öldürdüğünü ileri sürdü.

Seyyar Balıkçı Taciz İddiasıyla Öldürülmüş
İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi Alpgündem Sokak'ta 23 Eylül 2009 akşamı 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, alkollü olan Engin M.'nin (45) bıçaklı saldırısına uğrayan seyyar balıkçı Mustafa Baş (46), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra polis tarafından yakalanarak tutuklanan Engin M.'nin, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Katil zanlısı, arkadaşını kendisine tacizde bulunduğu için öldürdüğünü ileri sürerek, "Maktulü öldürdüğüm doğrudur. Ancak, olaydan 10 gün önce bana cinsel sarkıntılıkta bulunduğu için bu suçu işledim" dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen S.G. (55), "Maktul 'Niye paramı aldın?' diye kızdığında sanık hiçbir şey söylemeden gitti. Cinsel sarkıntılıktan dolayı hiçbir şey söylemedi. Ben sanığın söylediğini maktule tekrarladığımda, 'Beni mahalleye rezil etti' diye söyledi. Yapmadığını, böyle bir şey olmadığını söylemedi. Aralarında daha başka bir şey olup olmadığını bilmiyorum" diye konuştu.

Sanık Engin M. aleyhine olan beyanları kabul etmediğini ifade ederek, "Belirteyim ki, maktul benim üstüme geldi. Beni araya çekti ve olay orada oldu" şeklinde konuştu.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.