Geleneksel 'Koç Tıp Bayramı' Çeyrek Asrı Geride Bıraktı

24 yıl evvel Vehbi Koç'un isteği üzerine doktorlarımızın katılımı ile gerçekleştirilen, 'Koç Tıp Bayramı' kutlaması çeyrek asrı geride bıraktı.

Geleneksel 'Koç Tıp Bayramı' Çeyrek Asrı Geride Bıraktı
Vehbi Koç'un sağlık sektörünün ülke kalkınmasındaki rolünün bilincinde olduğunu belirten Mustafa V. Koç, "Bizler de dedem Vehbi Koç'un bu vizyonunu ve ileri görüşlülüğünü örnek alarak, Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla sağlıklı bir toplum için bir çok proje yürüttük ve yürütmekteyiz. Böylesine önemli bir günü, sağlık sektörünün öncüleri olan değerli doktorlarımız ve sektörün temsilcileri ile birlikte kutlamaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.
"25. Koç Tıp Bayramı" etkinliği sağlık camiasının değerli temsilcilerini, bir araya getirdi. Etkinlik bu yıl 450'ye yakın doktorumuz, başhekimlerimiz, İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu ve Koç Ailesi'nin katılımı ile Divan Kuruçeşme'de gerçekleştirildi.

Küçük bir yemek etkinliği olarak başlayan bu buluşmanın mimarları Vehbi Bey'in sağlık konusuna verdiği önemi iyi bilen Dr.Tarık Minkari ve Aydın Boysan'dır. 24 yıl önce Vehbi Koç önderliğinde kutlanmaya başlanan "Tıp Bayramı" her sene büyüyerek tekrarlandı ve yıllar içerisinde Koç ismi ile özdeşleşen etkinlik "Koç Tıp Bayramı" isimliyle onurlandırıldı.

Gecede konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, sağlığın kalkınmışlığın göstergesi olmanın yanı sıra, eğitime ve üretime verimlilik kazandırması nedeniyle ekonomik kalkınma açısından da son derece kritik rolü olduğunun bilincini taşıdıklarını söyledi. Koç; "Bizler de dedem Vehbi Koç'un bu vizyonunu ve ileri görüşlülüğünü örnek alarak, Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla sağlıklı bir toplum için birçok proje yürüttük ve yürütmekteyiz. Böylesine önemli bir günü, sağlık sektörünün öncüleri olan değerli doktorlarımız ve sektörün temsilcileri ile birlikte kutlamaktan büyük onur duyuyoruz." dedi.