Birecik Müftülüğü, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Müftülüğü, ilçedeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle cami dışı din hizmetlerini daha etkin hale getirmek amacıyla Birecik Öğretmen evinde bir toplantı yaptı.

Birecik İlçe Müftüsü Mekki Solmaz başkanlığında yapılan toplantıda ilçede din hizmetlerini daha etkin hale getirmek için alınacak tedbirler konusunda değerlendirmeler yapıldı.
Birecik Müftülüğü hizmetlerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini de dahil ederek beraber hizmet etme anlayışının daha etkin olacağı kanaatine vardı. Din hizmetlerinin iki ana kategori etrafında değerlendirildiği bildirildi. Bunlardan biri cami merkezli, diğeri ise cami dışı olduğunu belirten Müftü Mekki Solmaz, "Cami dışında yapılan bir takım hizmetler doğrudan din hizmeti bağlamında görülmese de, gerek din görevlilerinin gerekse Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin aktif katılımı
nedeniyle ilçede düzenlenmesi planlanan bazı sosyal, kültürel faaliyetlerle din hizmetine bir katkıda bulunulması kararlaştırıldı. 2010 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçede yapılması planlanan dini ve sosyal aktiviteler değerlendirildi. Okullardaki zararlı alışkanlıkların üzerine gidilmesi bağlamında müftülük, emniyet, sağlık, okul ve aileye düşen görevler tartışıldı. Hurafe ile mücadele konusunda da dinin coğrafi kirlerden ve tarihi tortulardan arındırılması önem taşımaktadır. Bu bağlamda da
vatandaşların ciddi manada bilgilendirilmesi konusunda broşürler hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı. Bir sonraki toplantının ise 12 Nisan 2010 tarihinde yapılmasına karar verildi" dedi.