Bahçeli, Aytaç Durak'ı istifaya çağırdı

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Adana büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve meclis üyelerini istifaya çağırdı.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Durak hakkındaki iddialara da değinerek,29 Mart 2009'da yapılan seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını MHP'nin adayı Aytaç Durak'ın kazandığını hatırlattı.

Bu seçimin ardından geçen bir yıllık süreden sonra Durak ile yakın çalışma arkadaşları arasında birbirlerini 'yolsuzluk yapmakla' suçlayan, ağır iddialara kadar varan tartışmanın kamuoyuna yansıdığını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

'Çok uzun yıllardan beri Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde beraber görev yapan bu şahısların birbirleri hakkında isnat ettikleri suçlar MHP'nin asla kabul edemeyeceği ve göz yummayacağı ahlaki alanlardır. Bugüne kadar toplumun en hassas olduğu ahlaki konularda zafiyet gösterenlerin MHP'de barınmaları ve sığınmaları söz konusu olmamıştır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaşanan olaylar ve iddialarla ilgili olarak MHP tarafından gerçeklerin ortaya çıkartılması için muhakkık heyet teşkil edilmiştir. Şahısların birbirleri hakkındaki iddiaları bir iş ilişkisi olarak kabul edilmeli ve Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat süreci başlatılmalıdır. Bu konuda İçişleri Bakanlığı gerekli gördüğü bütün hukuki ve idari süreçleri harekete geçirmeli, konu bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır.

Partimiz gerçekler ortaya çıkıncaya kadar hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğine inanmaktadır. Ancak son derece hassas olduğumuz alana giren bu konuda adı geçen ve birbirlerine suç isnat eden şahıslar aklanıncaya, yolsuzluk iddiaları son buluncaya kadar bu kişilerin MHP tüzüğü gereğince üyelik ilişkilerine ara vermek üzere disiplin hükümleri başlatılacaktır.

Konunun bütün yönleriyle aydınlatılmasıyla oluşacak gelişmelere göre bu şahısların üyeliğe kabul durumları talepleri halinde yeniden gözden geçirilecektir. Temennimiz odur ki, bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesi partimizden istifa etmelidir.'

İDDİAYI YAPAN DA DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve yolsuzluk iddialarını gündeme getiren MHP'li Meclis üyesi Mustafa Tuncel'i parti tüzüğü gereği disipline sevk ettiklerini bildirdi. Bahçeli, Tuncel'in de disiplini beklemeden istifa etmelerini istedi.

ADANA VALİSİ: SONUCUN İYİ OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM

Adana Valisi İlhan Atış, 'Adana Büyükşehir Belediyesindeki olayların yüzde 99'u ile ilgili adli süreç başladı. Deniz dalgalanmadan durulmaz, sonucun çok iyi olacağını tahmin ediyorum. Adana için her şeyin en güzeli için çabalıyoruz. Bunun için 27-28 Mart'ta Adana'da ortak akıl toplantısı yapıyoruz. İyi bir toplantı olacak. Kentte seçilmişler ile atanmışların aynı heyecanla günde sadece 6 saat uyuyarak çalışması gerekiyor. Bize 6 saatten fazla uyku haram' dedi.

SAVCI: SORUŞTURMA SÜRÜYOR, GEREKİRSE DURAK HAKKINDA DA SORUŞTURMA AÇILIR

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, 'Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın verdiği ses kasetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Basında çıkan diğer haberlerdeki iddialarla ilgili gerekirse Durak hakkında da soruşturma aşamasına geçilecek. Durak ve Meclis
üyeleriyle ilgili iddiaları ortaya koyarız, gereken neyse yaparız. Ancak şu anda bir soruşturma açılmış değil. İçişleri Bakanlığı tarafından da henüz bizden konuyla ilgili bilgi istenmedi' dedi.