Yozgatlılar Derneği Kocasinan Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, hemşeri kuruluşlarının kültürün gelecek nesillere aktarılması görevini üstlendiğini söyledi.

Yozgatlılar Derneği Kocasinan Belediyesi'ni Ziyaret Etti
  Yozgatlılar Derneği ' nin yeni Başkanı Yalçın Duru , yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Bekir Yıldız ' ı makamında ziyaret etti .
Kayseri ' nin çevre illerin genel merkezi kimliğini taşıdığının altını çizen Başkan Bekir Yıldız , " Yozgat , Niğde , Kırşehir , Nevşehir , Sivas , Maraş gibi illerin ticareti , yaşayış biçimleri , giyimleri , yemekleri , inanış ve düşünce şekilleri birbirine çok benzediği için bir bütün gibiyiz . Kayseri ' de burada merkez çekirdek olmuştur . Bu illerden gelen nüfus Melikgazi ' den Kocasinan ' a Talas ' a Hacılar ' a geçiyormuş gibi görülüyor . Doğu ve Güney Doğu Anadolu ' dan gelenler göç olarak algılanıyor " dedi .
Başkan Bekir Yıldız , kültürün kuşaktan kuşağa aktarılması , yeni nesiller tarafından tanınması , bilinmesi için hemşeri kuruluşlarının önemli olduğuna dikkat çekerek , " Yeni nesil , bu dernekler vasıtasıyla geçmişin aydınlığı , geleceğin sıcaklığıyla birbirini tanıyacak . Yardımlaşma ve dayanışma için bu kuruluşlar birer vesile olacak . 19 Mart ' ta Çanakkale Şehitleri ziyaretiniz bu anlamda çok güzel bir program olmuş . Size başarılar diliyorum " dedi .
TUİK rakamlarına göre Kayseri ' de , Yozgat nüfusuna kayıtlı 52 bin 500 kişi olduğunu vurgulayan Yalçın Duru , " Nüfus kaydını taşıyan ve burada doğanlarla birlikte 100 bin civarında Yozgatlı ' nın Kayseri ' de yaşadığını tahmin ediyoruz . Kayseri ' de nerelisiniz diye sorarlarsa Yozgatlı , seyahate gittiğimizde sorarlarsa Kayseriliyiz diyoruz . Biz Kayseri ' nin ahlakı ve ticaret kültürü ile büyüdük " şeklinde konuştu .