Yerel Kültür Derneği'nden Ücretsiz Diş Taraması

Sakarya Yerel Kültür Derneği (SYKD), Sosyal Sorumluluk Projelerine ücretsiz diş taraması ile başladı.

Yerel Kültür Derneği'nden Ücretsiz Diş Taraması
  Yerel Kültür Derneği ' nin Ağa Camii karşısındaki hizmet binasında , 14 Mart Tıp Bayramı ' nda üyelerine ve Sakarya halkına yönelik yapılan diş taraması büyük ilgi gördü . Özellikle çocuklara ait diş taramasında yoğunluk yaşandı .
Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Coşkun Aba ve Diş Teknisyeni Vedat Aydın nezaretinde yapılan diş taramasında vatandaşlara ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler de verildi . Diş Hekimi Coşkun Aba , yapılan muayenelerin sorunların tespitine yönelik olduğunu vurgulayarak , zaman zaman bu tür taramaların tekrarlanması gerektiğini belirtti .
SYKD Başkanı Cüneyt Demir , Yerel Kültür Derneği sosyal kültürel faaliyetlere büyük önem veren bir yapıya sahip olduğunu belirterek , " Bunu da yapılan etkinliklerde yaşıyoruz . Derneğimizin sosyal sorumluluk projeleri geleneksel hale getirilecektir . Kısa zaman içerisinde , çiftçi çocuklarının eğitimi , ücretsiz göz taraması , İngilizce kursu , Taraklı kültür gezileri gibi projelerimiz hayata geçirilecektir . Diş taraması projemizin gerçekleştirildiği gün olan 14 Mart Tıp Bayramı ' nın Sakarya ili başta olmak üzere tüm Türkiye ' ye sağlık ve mutluluk getirmesini dileriz " dedi .