Uşak Milletvekillerinin Yatırım Tartışması

Uşak milletvekilleri arasında uzun süredir devam eden yatırım polemiği bugün yeniden tartışma konusu oldu

Uşak Milletvekillerinin Yatırım Tartışması
  Uşak milletvekilleri arasında uzun süredir devam eden yatırım polemiği bugün yeniden tartışma konusu oldu . CHP ' li Coşkunoğlu AK Partili vekilleri eleştirirken AK Partili Çetin , yargı reformu ve yeni anayasa için işadamlarına seslendi .
Uşak Organize Sanayi Bölgesi ' nde bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen kongrede işadamları , sivil toplum kuruluşları ve sanayiciler ekonominin durumu ile ilgili değerlendirmeler yaparken milletvekilleri siyasi konulara değindi . İlk olarak kürsüye gelen CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu , AK Partili vekilleri suçlayarak ilin sorunlarıyla ilgilenmek yerine hükümeti korumaya çalıştıklarını savundu . Bazı rakamlar vererek Uşak ' ın kamu yatırımlarında ihmal edildiğini öne süren Coşkunoğlu , kentle ilgili yürüttüğü çalışmaların Nuri Uslu ve Mustafa Çetin tarafından desteklenmediğini de belirtti . Osman Coşkunoğlu şunları söyledi ; " Uşak 2009 yılında teşvik belgesi kapsamında TR 33 bölgesine yer alıyor ve bu bölgenin toplam yatırım miktarı yüzde 3 ' ü Uşak ' a ayrılmış . Türkiye ' de ise bu oran binde 2 . 6 yatırım anlamına geliyor . Kamu yatırımlarında ise kişi başına giden parada 39 . sırada yer alıyoruz . Ankara ' dan gelen katırım sıralamasında ise 68 . sıradayız . Bunu mutlaka düzeltmemiz gerekiyor . Bu konuda mutlaka beraber çalışmamız lazım . Ekim ayında 5084 sayılı teşvik uygulamasının uzatılması için mecliste önerge verdim . Ama AK Partili milletvekillerimiz bu önerime destek vermedi . Kentle ilgili hiçbir konuda bana destek vermiyorlar . İlin sorunlarıyla ilgilenmek yerine hükümeti koruyucu işlerle uğraşıyorlar "

AK PARTİLİ NURİ USLU " BEN İKTİDARIM SEN MUHALEFETSİN "
Osman Coşkunoğlu ' ndan hemen sonra kürsüye gelen AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu da kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap verdi . Osman Coşkunoğlu ' na " Ben iktidarım sen muhalefetsin . Ben yapacağım sen eleştireceksin . İktidar olarak senin her istediğini yapmamız mümkün değildir " dedi . Ekonomik değerlendirmeler de yaparak Uşak ' ın son yollarda önemli bir mesafe kat ettiğini kaydeden Uslu şunları söyledi ; " Son yıllarda sanayi bölgelerimizde inkar edilemeyecek gelişmeler oldu . Altyapıları , sosyal tesisleri , arıtma tesisleri ile örnek gösterilecek sanayi bölgelerine sahibiz . Sayın Coşkunoğlu , bardağın hep boş tarafını görüyorsunuz . Son bir iki yıldır küresel kriz var . Bu krizden bizde etkilendik . Ancak sanayi bölgelerinin bütçeleri 3 milyon TL ' den 86 milyon TL ' ye çıktı . Peki bu nasıl çıktı? Hem Karma Organize hem burası kredilerden ciddi anlamda yararlandı . Bin işyerinden 500 tanesi kredi kullandı . Sigortalı işçi sayısı geçmişe göre çok arttı . Birkaç yıl içinde 3 . olarak hayvancılık bölgesini açacağız . Tüm çalışmalar tamamlandı sadece bakanlıklar arasında organize hayvancılık fikrinin Türkiye ' de ilk defa olacağından tereddütler var . Ondan dolayı hayvancılık bölgesini açamıyoruz bekliyoruz . Bakanlıklar arasındaki anlaşmazlık bittikten sonra açacağız . Şimdi sayın Coşkunoğlu birliktelik yok diyor Aslında birliktelik var . Muhalefet olarak seni her yaptığımız işte yanımızda götürecek değiliz . Bunu bizden bekleyemezsin . Her yaptığımız hizmeti sizin de ortak olma isteğiniz var . Siyasette böyle bir anlyış mı var . Kusura bakma ama ben iktidarım sen de muhalefetsin , ben yapacağım sen eleştireceksin "

YARGI REFORMU ŞART
Son olarak kürsüye gelen AK Partili Mustafa Çetin ise CHP ' li Coşkunoğlu ' na Nuri Uslu ' nun gerekli cevabı verdiğini ifade ederek aynı konulara girmeyeceğini dile getirdi . Birlik beraberlikle ilgili söylemlere katılmamanın mümkün olmadığını ifade eden Çetin , işadamlarından yargı reformuna destek istedi . >Ekonomik ve kültürel kalkınmanın sağlanması için Türkiye ' de yargı reformuna ve daha fazla demokrasiye ihtiyaç olduğunu savunan Çetin şunları söyledi ; " Bildiğiniz gibi toplumun hayatı ilerledikçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor . Askeri darbe sonucu cunta yönetiminin hazırladığı 1982 anayasa ile bugüne geldik Ancak bu anayasa artık günümüz Türkiye ' sinin ihtiyaçlarını karşılayamıyor . Toplumumuzun hukuk ve yargı reformuna yeni anayasaya ihtiyacı var . Temel hak ve özgürlüklerin arttırılması ve iyi işleyen bir yargı düzenini topluma kazandırmak zorundayız . İş aleminin siyasileri bu konularda teşvik edip eleştirmelerine ihtiyaç var . Sanayicinin ihtiyaç duyduğu ticari kanunlar ve her alanda yeni düzenlemeler gerekiyor . Bu düzenlemeler mevcut anayasa ile yapılamıyor . İşadamlarımıza bu konularda daha fazla rol almaya davet ediyorum "