Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Sevinci

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilk öğrencileri için, 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi

Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Sevinci
  Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi ' nin ilk öğrencileri için , " Beyaz Önlük Giyme Töreni " düzenlendi . 14 Mart Tıp Bayramı ' na denk getirilen beyaz önlük töreninde son derece heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler mutluluklarını öğretim görevlileri ve aileleriyle paylaştılar .
BAÜ Tıp Fakültesi ' nde gerçekleştirilen , " Beyaz Önlük Giyme Töreni " ne BAÜ Rektörü Prof . Dr . Şerif Saylan , rektör yardımcıları Prof . Dr . Ali Duyaz , Prof . Dr . Fazlı Çoban ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Selim Erentürk , fakültenin öğretim üyeleri , idari personel ile fakültenin ilkö ğrencileri olan 41 öğrenci ve aileleri katıldı . İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Tıp Fakültesi öğrencileri adına bir konuşma yapan Fatih Kırçın , memnuniyetlerini dile getirirken fakültedeki bazı eksiklikleri de yetkililere iletti . Balıkesir Tıp Fakültesi ' ne en yüksek puanla giren Fatih Kırçın , Balıkesir Üniversitesi ' nin mensubu olmaktan büyük gurur duyduklarını , Balıkesir Tıp Fakültesi öğrencisi olmaktan dolayı ise son derece mutlu olduklarını söyledi . Kendilerine bu imkanı hazırlayan herkese şükran duyduklarını ifade eden Fatih Kırçın , " Bugün bu önlükleri giyişimiz , en kutsal davranışı meslek edinecek olan bizler adına hekim ebeveynleri olmanın haklı gururunu yaşayacak olan ailelerimiz adına , mezunu olmakla iftihar edeceğimiz fakültemiz adına , mensubu bulunduğumuz üniversitemiz adına milletimiz ve tüm insanlık adına paha biçilemez bir kazanım olacak " dedi . Kendilerinin Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi ' nin ilk öğrencileri ve çok yakında da ilk mezunları olarak , tarih sayfalarına vakarla kurulacaklarını ifade eden Fatih Kırçın , " Bizler , bu fakültenin ilk öğrencileri olarak pek çok bakımdan şanslıyız . Hocalarımızla oldukça yoğun ilişkiler kurabiliyoruz . Ben ve arkadaşlarım , Balıkesir ' de olmaktan ve Balıkesir Tıp Fakültesi ' nde okumaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz . Bize sağlanan bütün bu güzel imkanlar karşısında bize düşen en önemli görev ise her gün bir önceki günden çok daha fazla çalışmaktır " dedi .
Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Selim Erentürk , fakültenin ilk olarak 2009-2010 döneminde 27 öğretim elemanı ve 41 öğrenci ile eğitim-öğretime başladığını söyledi . Balıkesir şehrinin antik çağlardan bu yana , sağlık konusunda önemli merkezlerin yer aldığı bir bölgede bulunduğuna dikkat çeken dekan Selim Erentürk , " Bu bölge , termal kaynakları ve temiz havasıyla tarihin eski çağlarından bu yana tıbbın ve eczacılığın merkezi olmuştur . Böyle bir bölgede kurulan Balıkesir Tıp Fakültesi , tarihsel bakımdan da önemli bir temele sahiptir " diye konuştu .

" TÜRKİYE ' NİN EN İYİLERİNDEN OLACAĞIZ "
Beyaz önlük giyme töreninde öğrencilere hitap eden BAÜ Rektörü Prof . Dr . Şerif Saylan , Balıkesir Tıp Fakültesi ' nin kısa zamanda Türkiye ' de en ileri tıp eğitiminin verildiği kurumlar arasında yer alacağını söyledi . 14 Mart Tıp Bayramını da kutlayan BAÜ Rektörü Prof . Dr . Şerif Saylan , 14 Mart Tıp Bayramı ' nın , ülkemizde , ilk defa 1919 yılında , tıp öğrencileri tarafından İstanbul ' un işgalini protesto amacı ile kutlandığını hatırlattı . Çanakkale Savaşı ' nda tıp öğrencilerinden oluşan bir , " Tıbbiye Taburu " nun tümüyle şehit olduğunu hatırlatan Şerif Saylan , " Tıbbiye talebeleri savaştan birkaç yıl sonra , İstanbul ' un işgalini protesto etmek ve Çanakkale ' de şehit olan arkadaşlarını anmak amacı ile ilk defa 1919 yılında bu kutlamayı gerçekleştirmişlerdir . Bugün biz burada , bu geleneğin devamı olan bir törende , fakültemizin ilk öğrencilerine beyaz önlük giydireceğiz . Sevgili öğrenciler , burada aldığınız eğitimle gelecekte ülkemize ve insanlığa çok büyük hizmetlerde bulunacağınızdan eminim . Bugün henüz kuruluş süreci içinde bulunan bu fakültede size mümkün olan en iyi imkanları sunmanın gayreti içerisindeyiz . Arkadaşınızın belirttiği eksiklikleri de en kısa zaman içinde gidermek için çalışıyoruz . Öyle inanıyorum ki fakültemiz çok kısa bir zaman içinde Türkiye ' de en ileri tıp eğitiminin verildiği kurumlar arasında yer alacaktır " dedi .

41 ÖĞRENCİYE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR
BAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri konuşmaların ardından fakülte dekanı Prof . Dr . Selim Erentürk ' ün rehberliğinde " Tıbbiyeli Andı " içtiler . Daha sonra , önce rektör Prof . Dr . Şerif Saylan tarafından , Tıp Fakültesi ' ne en yüksek puanla giren öğrenciye beyaz önlük giydirildi . İlk üçe giren diğer öğrencilere ise rektör yardımcıları beyaz önlüklerini giydirirken , diğer 38 öğrenciye de fakülte dekanı Erentürk ve öğretim üyeleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi . Önlük giyen her öğrenciye , güzel bir sürpriz olarak , Balıkesirli işadamı Adnan Ataman tarafından birer adet diz üstü bilgisayar hediye edildi . Tören davetlilere verilen kokteyl ile sona erdi .