Muhsin Yazıcıoğlu yaşıyor ayağı kırık

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında, K.Maraş Emniyetince gönderilen ve arama çalışmalarını geciktiren 'Enkaza ulaşıldı, Yazıcıoğlu yaşıyor, ayağı kırık' biçimindeki istihbarat notu bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu yaşıyor ayağı kırık
  Notun kaynağı ' X şahıs ' diye kodlanan haber elemanı ç ; ıktı .

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ' nun hayatını kaybettiği helikopter kazası sırasında , Kahramanmaraş Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; nce gö ; nderilen ve arama kurtarma ç ; alışmalarını geciktirdiği ö ; ne sü ; rü ; len ' Enkaza ulaşıldı , Muhsin Yazıcıoğlu yaşıyor , ayağı kırık ' biç ; imindeki bilgi notu bulundu . Notun kaynağının Kahramanmaraş istihbaratı ile ç ; alışan bir ' Haber elemanı ' olduğu ve ' X şahıs ' biç ; iminde kodlandığı belirlendi .

TBMM ' de yeniden kurulan Yazıcıoğlu kazasını araştırma komisyonu , Kahramanmaraş milletvekili Veysi Kaynak başkanlığında ç ; alışmalarına başladı . Milletvekilleri , arama kurtarma ç ; alışmalarını yavaşlatan ve Kayseri Valisi Mevlut Bilici ' nin , ' Yazıcıoğlu yaralı olarak kurtuldu ' aç ; ıklamasına neden olan bilgi notunun kaynağının saptanması kararını aldı .

Bu notun Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şubede gö ; revli Emniyet Amiri Dursun Ö ; zmen tarafından , bö ; lgedeki 7 il Valiliğine gö ; nderildiği ve kaynağın da bir haber elemanı olduğu belirtildi . Ancak bilgisine başvurulan Dursun Ö ; zmen , haber elemanının ismini vermedi ve bilginin telefonla ulaştırıldığını aç ; ıkladı .

TELEFON KAYITLARI İNCELENECEK

Bunun ü ; zerine komisyon ü ; yelerinden MHP ' li Kü ; rşat Atlıgan ' Kayseri Valisi , neden gö ; revi olmayan bir konuda ö ; yle aç ; ıklama yaptı ' derken , Hasan Ö ; zdemir de ' Vali bu bilgiyi Emniyet mü ; dü ; rü ; nden alıp aç ; ıklamış . Geri besleme yapıp , bu kadar ciddi bir konunun kaynağını sorması gerekirdi ' dedi .

CHP ' li Tacidar Seyhan ise , hatalı istihbarat notunu ulaştıran Emniyet Amiri Dursun Ö ; zmen ' in olay gü ; nü ; yaptığı telefon gö ; rü ; şme dö ; kü ; mlerinin istenmesini ö ; nerdi . Bö ; ylelikle Ö ; zmen ' e bu bilgiyi ulaştıran ' X Şahıs ' olarak kodlanan kişiye ulaşılması amaç ; landı .

' VALİ ARAMAYI GECİKTİRDİ '

Gazeteport ' un haberine gö ; re , Yazıcıoğlu ailesi tarafından komisyona iletilen dilekç ; ede de Kayseri Valisi Mevlü ; t Bilici ' nin aç ; ıklamasının arama ç ; alışmasını geciktirdiği belirtilerek , ' Kayseri Valisi ve Emniyet Mü ; dü ; rü ; ile onlara bilgi aktaran Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şubesi ilgilileri hakkında araştırma yapılmalıdır ' denildi . Kayseri Valisi ' nin ' Bulundu , yaralı , ambulansla hastaneye gö ; tü ; rü ; lü ; yor ' şeklindeki aç ; ıklamasının ardından , yö ; redeki kö ; ylü ; ler ve arama kurtarma ekiplerinin , araştırmadan vazgeç ; tikleri savunuldu .

Dilekç ; ede ayrıca , Vali Bilici ' yi bu konuda dö ; nemin Kayseri Emniyet Mü ; dü ; rü ; Orhan Ö ; zdemir ' in bilgilendirdiğine işaret edilerek ' Ö ; zdemir bu bilgiyi Kahramanmaraş Emniyetinden almış ise , bu durumda Emniyet İstihbaratta gö ; revli Dursun Ö ; zmen ' in ilk bilgiyi aldığı iddia olunan X şahsın sorgulanması gerekir . Kaynağın tespitiyle iz sü ; rerek , varsa sabotaj ihtimali araştırılmalıdır ' denildi .