Meteorolojiden 'Zirai Don' Uyarısı

Türkiye'nin, balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi nedeniyle 16-19 Mart tarihleri arasında 'zirai don' beklendiği, çiftçilerin bu anlamda gerekli tedbirleri alması gerektiği bildirildi

  Türkiye ' nin , balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi nedeniyle 16-19 Mart tarihleri arasında " zirai don " beklendiği , çiftçilerin bu anlamda gerekli tedbirleri alması gerektiği bildirildi .
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ' nden yapılan yazılı açıklamada , Tokat ve bölgesinde 3 günlük dönem içerisinde özellikle yüksek kesimlerde etkili olmak üzere hafif don olayı beklenmekte olduğu bildirildi . Yapılan açıklamada ayrıca mevsim normalleri üzerinde gerçekleşen sıcaklıklar nedeniyle erken çiçeklenme ve meyve teşekkülü dönemindeki meyve , sebze ve fide üreticileri ile serada üretim yapan yetiştiricilerin gerekli tedbirleri alması istenildi . Bitkiler için don sınıflandırmasıyla ilgili açıklamada ; 0 derece ila -2 . 2 derecede hafif don , -2 . 2 derece ila -4 . 4 derecede orta kuvvette don ve -4 . 4 derecede daha düşük sıcaklıkların ise kuvvetli don olayına yol açtığı kaydedildi .